Moja piskaranja

четвртак, 25. јун 2015.

Let's get real ❤




U jeku toga šta bi trebala danas da plasiram rešila sam da obradim jednu temu koja uneiverzalono od kada je ženskog roda muči sve devojke. Dakle kilaža. Čini mi se da je već postao "trend" da devojke pričaju koliko vole da jedu, ali da te iste devojke koje toliko pričaju o tome pričaju i kako moraju da smršaju. Reč "moram  da smršam" je nešto što čujete iznova i iznova. Ovaj post je moj lični stvar o poremećenim vrednostima našeg društva.



Pre no što počnem da pišem ono zbog čega ćete mi suditi odmah ću reći da sam ja neko ko je preživeo leukemiju i da od kada sam izašla iz bolnice nisam imala ni jedan pad krvne slike i ako sam prvih godinu dana lekove pila, ima tome već šest godina.
Postoji jedna stvar a to je da sosba koja sija iznutra je svakako lepa spolja, ima toliko tih modela, devojka sa naslovne strane čije telo izgleda kao da su ih sedam bogova vajali, međutim postoji ta unutrašnja lepota koja iz njih ne isijava one su prazne. Sa druge strane vidim ljude poput pevačice Adel koja  i ako nema figuru sa naslovnica ima nešto čime sjaji iznutra za mene ona je prelepa.
Međutim kako ne treba biti kostur tako ne treba biti ni nezdravo ugojen. Ovaj post neće biti savet o tome kako da imate liniju kao da ste sišli sa naslovnih strana jer moram da vam ubijem iluziju to je teško moguće niti ja sama želim da budem toliko ekstremna da ne jedem ništa zarad takve linije, ovo je post o tome kako možete da izgledate zdravo a da pri tom ne morate da se odričete ičega.
U vreme kada sam izašla iz bolnice imala sam četrdesetak kilograma na visinu od skoro 168 u to vreme bila sam živi leš, ali posledica lekova koje sam pila naveli su na to da su mi i stvari poput čajne kisele, zaista ne šalim se bukvalno sam imala par namirnica koje sam jela, nakon neke dve godine završila sam i tu hemoterapiju i konačno sam počela da osećam sve ukuse. E sad post o tome šta je meni pomoglo u izlečenju ću ostaviti za neki drugi put, jer smatram da je to nešto o čemu imam mnogo da kažem, ne samo usput.
No da se ja vratim na priču. kada sam počela da osećam sve ukuse postala sam gladna svega, jer manje više svi ukusi su mi bili izmenjeni i uništeni tokom hemoterapije. Tako sam sa nekih pedeset kilograma do svoje osamnaeste imala već sedamdest pet i mada ja jesam porasla zaista mogu da kažem da sam bila debela, međutim ja sam u svojoj glavi izgledala kao osoba koja ima pedeset kilograma. Negde pred maturu sam shvatila da treba da skinem koje kilo i počela sam da jedem malo da umesto običnog hleba jedem raženi, da idem u teretanu. Međutim ništa nije pomoglo. Nakon što je prošla matura realnost mi je udarila u galvu i videvši svoje slike shvatila sam da ja zaista ne ličim na čoveka. Rešila sam da skinem kilažu ali ovaj put bez pritiska.
Ja nisam tip koji može da svede svoju ishranu na voće, povrće, žitarice....Nema šanse teoretske ja brate mili volim pomfrit, volim prženu slaninu, volim sarme, volim slatkiše i ne mogu da se odreknem toga. Dekle evo nekoliko koraka kako sam ja uspela da smršam
1.Umerenost sve što sam jela kao luda sam jela idalje ali umereno znači da ću za doručak da jedem jedan sendvič sa pečenicom kačkavaljem i kečapome mesto dva -tri koliko sam inače jele. Nisam jela kao miš samo sam malo smanjila i to je bilo dovoljno.
2. Odricanje onoga što ti je najlakše da se odrekneš. Dakle svi mi imamo nekoliko stvari koje nam padaju jako teško da im kažemo ne ali uvek postoji jedna koju mada jesmo željni možemo da se odreknemo.  U mom slučaju to je bio sok mogla sam da ga ne pijem po ceo dan ili smao jednu čašu uz ručak. Kada sam stavila na spisak stvari koje goje a koje volim shvatila sam da pomfrit može uz jogurt, slatkiši mogu uz vodu pa je tako sok bio najlekše za odreći se. Takođe sam naučila da volim druge stvari npr ranije sam bila maher za koka kolu sada uglavnom pijem šveps jer naučila sam sebe da je on bolji.
3. Ne pijem alkohol. Alkohol niti volim nit pijem, hvala bogu jer on jako goji mene možete videti sa flašicom somerzbija nekad u 100 godina, ali u generalu ga ne volim i fala dragom bogu jer ona zaista goji.
Ukoliko primenite bar jedno od ove tri stavke videćete da nije teško skinuti kilograme. Za to ne morate biti ni vegetarijanci, ni vegani niti bilo šta.
Ono što moram da dodam je da morate da budete svesni sebe ja sam visoka 175cm  i ako lepo zvuči  kada kažeš "imam 55 kg ja to nikad neću moći ja sam krupno gađena imam po prilično veliki torzo i naprosto nikada neću moći da ima 55 kg. Trenutno imam 68 i uzevši u obzir da ja ne volim teretanu i gotovo uopšet ne šetam, niti se bavim rekreacijom ja sebi super izgledam, pre neki dan sam našla pantalone od pre dve godine i bukvalno sam plivala u njima, Vidim devojčice godina moje srednje sestre  (14-15) i vidim njihovu opsednutost da izgledaju kao Adriana Lima sa naslovne strane i to je bolesno. Ja nikada neću izgledati kao VS model, nisam lice sa naslovnih strna ja sam sasvim normalna osoba koja zna da uživa i uvoćnom jogurtu i u čipsu i ne kaje se zbog toga. Lepota dolazi iz nutra se ostalo je relativno. Držite do kilaže da bi ste bili zdravi a ne da bi fizički bolje izgledali.
To je to za danas moji siroti đavoli, do sledećeg četvrtka
With love S.



1 коментар:

  1. Od muža sam se razdvojila prije tri godine. Među nama nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da zaboravim na brak i da nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za nekog drugog jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Alaba ponovno spojio razoreni brak uz pomoć svojih duhovnih moći. Neprestano sam čitala toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao stati na kraj razvodu i vratiti bivše voljene ljude i moja vjera se obnovila. Trebala bih odmah kontaktirati dr. Alabu nekoliko minuta kasnije, on mi je odgovorio i dao upute što da radim, nakon što sam dva dana nakon rituala ispunila traženi uvjet, čarolija mi je promijenila život oko mog muža da me više od toga ne kontaktira. Dvije godine su me zvale usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim ovom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak u ravnoteži. Ritual Dralaba je odlično funkcionirao i brak jači nego prije, i ništa nas opet ne može razdvojiti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s Dralabom, pravim čovjekom koji mi je pomogao da oporavim svoj razoreni brak ako imaš sličan problem u braku, želiš da te muž ili žena opet vole . , Imate nekoga koga volite i želite da vas on ili ona voli zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolije dr. Alabe je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp/viber s njegovim telefonskim brojem: +1(425) 477-2744, Kontaktirajte ga već danas slanjem e-pošte na dralaba3000@gmail.com Ne dopustite da vam netko oduzme supružnika.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.