Search This Blog

7 arts of 7th art #5 ❤ ✨ ❤


Hej vi siroti đavoli, najavljeno-napisano post je tu za danas dakle ovog prvog pravog jesenjeg dana  imam 7 filmova od kojih su 6/7 fantastični. Nisam planirala da gledam filmove koje sam gledala ali ispalo je super baš su raspoređeni u toku meseca neke sam gledala na samom početku dok sam pak druge gledala na kraju meseca i vreme je da sumiram utiske.



7.Two night stand  (2014)

Rotten tomatoes : 34% (4,8/10)
IMDB: 6,4/10
Uloge/Roles: Miles Teller, Analeigh Tipton 
Režija/directed by: Max Nichols

Two night stand je film koji govori…ok o čemu dođavola upošte govori ovaj film da probam da kažem što je jednostavnije moguće –mlada Njujorška studnetkinja želi da nađe vezu za jedno veče pa to nalazi preko sajta za upoznavanje, ona nađe nekog provede noć sa njim ali zbog velike vejavine ona ne može da ode pa provode dan upoznavajući se…



Film je toliko držao pažnju da ako premotate par scena ništa propustili niste, izuzetno monotono izuzetno dosadno sa puno rom kom kilišea, naravno sada ću da bacim spoiler ima happy end jer kako drugačije. 


Gluma : Volim Majlsa i smatram ga jednim od najperspektivnijih glumaca mlađe generacije (tipa mlađih od 30) momak je talenovan jako fino glumi i ovde je ok ali ništa specijalno. Devojka Analeigh je lepa ali krajnje dosadna ništa ja tu posedno videla nisam.



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, treba li pogledati ovaj film ?
Majls je jedini razlog zbog koga sam forisirala sebe da ne ugasim film nakon 5 minuta.  Šta mi se nije dopalo ? Monotonija ubija koliko je monotono i dosadno.  Moram da seosvrnem na  film koji je takođe romasa sa takođe Majlosm koji sma imala u rubrici za maj ili ti broj #3 koji je daleko bolji bi od ovog ako ste propustili evo OVDE.Ne,  mislim da je ovo zaista gubljenje vremena ne budite mazohisti.






6. Red eye (2005)

Rotten tomatoes : 79% (6,7/10)
IMDB : 6,5/10
Uloge/Roles: Cillian Murphy, Rachel McAdams
Režija/Directed by:  Wes Craven

Na običnom letu žena biva kidnapovana od strane stranca, on joj preti da će joj ubiti oca ukoliko ne potegne svoje hotlske veze i ne premesti političara na mesto gde mogu da izvrše atentat na njega.
Film je jako dobar počinje naivno  i misliš da bi mogao da se odvija čak i kao ljubavna priča međutim na lagan način dolazi do velikog preokreta. Veoma dobro razrađena ideja koja i bez velike glumačke ekipe uspeva da prikaže  jednu terotističku pretnju. Ono što je možda bilo previse što i kad misliš da je gotovo ali  zapravo nije,  međutim sama ideja filma je super.



Gluma: Rejčel je jedna jako simpatična glumica gledala sam je uglavnom u komičnim filmovima a najdraža mi je kao Iren Adler, ona lepo iznosi ulogu devojke kojoj se život vrti oko posla  nije za oskara ali nije ni za zlatnu malinu. Silijan je wow, on je ukrao ceo film on zaista aposlutno dominira filmom. Ono što je fascinantno je da on sve emocije donosi kao pravi psihopata dakle on ne vice on je izuzetno blag ali ume da zastraši svojim pretnjama, ma fantasitčan je.



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Bez teksta me je ostavio Silijan on je velemajstor. Rekoh gore mnogo teaju scene u kući njnog oca i kao policji treba 150 godina da se javi i da stigne a terorista u kući to je moglo bolje da se odradi. Treba ga pogledati svakako jako dobra drama, neuobičajna priča za film.






5.Dirty dancing (1987)

Rotten tomatoes: 71% (6/10)
IMDB: 6,9/10
Uloge/Roles:  Patrick Swayze, Jennifer Grey,
Režija/Directed by:  Emile Ardolino


Prljavi ples je klasik priča o tinejdžerski Bejbi koja večito pod nadzorom oca odlazi na letovalište gde se jednom sasvim neočekivano upoznaje Džonija koji je suprotnost od onog što je ona. Kada Džoni sazna da je njegova partnerka trudna i da mora na abortus Bejbi uskače kao njena zamena, ona sa Džonijem otkriva ljubav dok u isto vreme uči o plesu i životu.
Rekoh već film je klasik nešto što mi uvek izaove de ja vu pogledi na taj period su zaista magični osetiš mirnoću jednog vrmena, jedan lep period koji je davno otišao u nepovrat, priča je otelovenje sna svake tinjdžerke da na letovanju pozna lošeg momka dobrog srca i izgubi glavu za njim zaista nešto što uvek mogu da gledam.




Gluma: Dženifer Grej je kćerka oskarovca Džoela Greja igra Bejb  uzornu dobru devojku očev ponos, ona jako lepo iznosi naivnu Bejbi i nikada ne bih mogla da vizualizujem ijednu drugu glumicu na njenom mestu prosto je rođena za tu ulogu, jako mi je žao što su je plastičen operacije uništile mislim da bi da je ostala onakva kakva je bila kao Bejb mnogo bolje prošla. Pokojni Patrik je odigrao jednog od najlegendarnijih  frajera ikada Džonija, plesača koji je morao dobro da se namuči pre mo što stekne svoje parče hleba njgovo “nobody puts Baby in corner” je ušla u jedne od najlegendarnijih rečenica ikada.



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Slika jednog vremena na tako lep način je ono što mi se najviše dopalo, pored toga muzika je vanvremnska i dan danas slušam neke od tih pesama poput čuvenog “time of my life” “Do you love me” “She’s like wind” … ono što mi se nije dopalo je devojka koja je igrala Bejbinu sestru nije mi ušla u lik prilično iritantan stil glume. Svakao da trebate da ga pogledate ovo je zaista nešto što je bilo daleko pre moje generacije i što će ostati daleko posle moje generacije. 





4. WHIPLASH (2014)

Rotten tomatoes : 94 % (8,5/10)
IMDB:  8,6/10
Uloge/Roles: Miles Teller, J.K. Simmons
Režija/Directed by: Damien Chazelle


Priča prati Endrua njumena maldog perspektivnog džez bubnjara, njegov talenat perpozna Terence Fletcher čovek koji vodu jednu od najpoznatijih muzičkih škola u gradu i on zahteva od Endrua punu posvećenost. Vremenom Endru toliko ozbiljno počinje da odbacuje devojku, društveni sve oko sebe uz osećaj da ga sve usporava a da li je sve to vredno ?
Film je remk delo 21. veka, sniman za samo 25 dana ako se ne varam ostvario je fantastičan uspeh , pokazuje život i ljude koji često kao prelepe zgrade sijaju spolja a zapravo su užasni iznutra. Prikazuje posvećenost i likove koje srećemo svuda oko sebe a opet jedan kompletno novi svet jedne od najstarijih žanrova muzike. 



Gluma: Rekla sam već gore Majls je čudo prirode on je zaista od gledano samo mladih glumaca najperspektivniji da uradi nešto vise vidiš Ednrua vidiš posvećenost čak je i glumčeva krv usnimljena u filmu jer je rešio da sam odsvira sve. Uzevši u obzir da je Majls snimio ovo i gore pomenutu katastrofu u istoj godini moram da kažem da definitivno trebate ovo da gledate a ne onaj gore.  Dž. K. Simons-wow. Mislim ne znam šta vise da kažem sve moguće nagrade za sporednog glumca je pokupio i ako ja jaaako volim Nortona (što iz predhodnih rubrika znate) on je svog oskara samo tako zaslužio, svaka  cast brilijntno.


Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Prvo ono što valja je fenomenalna muzika, džez u svom najlepšem obliku. Nije mi se dopalo ok teško je reći šta mi se nije dopalo zaista je film brilijantan. Svakako trebate da pogledate ne traje bog zna koliko vremena.








3.Forrest Gump (1994)

Rotten tomatoes : 72% (7,2/10)
IMDB : 8,8/10
Uloge/Roles: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field
Režija/Directed by: Robert Zemeckis

Još jedan, pa da kažemo klasik među filmovima. Forest Gum pe poznata priča o momku rođenom sa niskim koeficijentom intaligencije kome su zvezde bile naklonjene koji je upeo u mnogo čemu u životu, čime je bio deo mnogo velikih istorijskih momenata u a da pri tom nije ji bio svestan, sve što kreme polazi mu za rukom osim onog što mu je najvrednije-devojke u koju je zaljubljen, koja ga gleda kao prijatelja.
Forest je priča o momku iz komšiluka, to je momak koga ste sreli na ulici, u spuer markentu, na šetalištu… Momak rođen sa nikakvom perspektivnom za budućnost. Zbog krive kičme morao je da nosi pomagalo na nogama-postao najbrži momak u kraju. Koeficijent intaligencije niži od prosečnog –završio fakultet. Počeo zbog obećanja prijatelju da radi posao koji nije unostan – završio kao milioner. Forest je protoip čovek koji ima sreće postoje mnogo visoko intaligentniji ljudi koji nisu postigli ni pola a ko zna koliko bi znali to da iskoriste, on ima čisto srce i navodi te na to da nije mozak uvek presudan u životu, on je ne iskvaren i dobar on uspeva da probrati i najtvrđi orah poput njegovog poručnika Dena Tejlora. Međutim protocol njegovog života pokazuje Dženi, devojčicu u koju je Forest zaljubljen još od kada je prvi put krenuo u školu, njen život komplentno je usprotan od njegoovog otac ju je seksualno zlostavljao, i ceo život t vuće za sobom što je u kasnijim godinama vodi do narkomanije, prostitucije…. Forest je priča o životu, priča koja vraća veru život.



Gluma:  I danas se void diskusija da li je Henks igrajući obog lika trebao  da uzme oskara ali o tome ću u sledećem ili nadseldećem tekstu. Međutim činjenica je da je Henks zaista dobro odigrao ovog momka skinuvši i južnjački akcenat koji je Forestu karakterističan, mislim da teško da bi iko drugi bolje uradio od njega on je velemajstor emotivnosti u glumi i zna kako se to radi. Robin Rajt je za mene danas velika dama dok igra Keri Andrvud u kući od karata prosto budem zaljubljena u nju, ona je nežna i lep prikaz Dženi mada ju je ostatak glumačke postave malo pokopao. Gari Sins je fenomenalan izneti toliku kompleksnost čoveka koji je otišao u rat znajući da će da umre jer mu je to u porodičnoj liniji i kome se na sekund sve preokrenulo, ostao je živ ali sa deformitetom on je odlika palog anđela, vojnika koji je izgubio ono najvrednije njegovo putovanje Sins je jako lepo odigrao tako vidimo četri različita Dena Tejlora, prvog kao poručnika čoveka koji se čak i u Vijetnamu šali, i gotovo uživa u tome, post ratnog Dena Tejlora koji do pola dana mrzi sebe od pola ceo svet, Dena Tejlora prijatelja Foresta Gampa na brodu i na kraju čoveka koji je dobio veštačke noge i postao pravi gospodin. Njegov ilik je jedan od najboljih koje sam gledala. I tu je legendarna Sali Fild u ulozi gospođe Gamp, ona igra gospođu Gamp od kada Forest mali do same njene smrti. Ona je odigrala fantasitčno majku koja je spremna na sve zarad svog deteta, ona ga je sama ogajila i nikad se nije žalila da joj je teško, zaista sjano. Pored nagrađenog Henksa, Sinsi fild bili su nominovani u kategorijama najboljeg sporednog glumca odnosno glumice.



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Film nosi veru u život, veru da je biti dobar i pošten javeći kvalitet to je ono što se meni iznad svega najviše doplao. Nema stvari koja mi se nije dopala ali recimo da bi bilo malo zanimljivije da je priča pratila i putovanje Dženi, ona je ostala krajnje nedorečena. I da svakako trebate da pogledate ovaj film.Takođe film je bio nagrađen oskarom za najbolji film '94.





2.X man: First Class (2011)

Rotten tomatoes: 87% (7,4/10)
IMDB:  7,8/10
Uloge/Roles: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
Režija/Directed by: Matthew Vaughn


U 1962 guverment SAD traži pomoć od mutanata sa nadprirodnim moćima da zaustave diktatora koji želi da zaporčen III svetski rat. 
Dakle svi koji su čitali ikada ovaj blog verovatno znaju da sam ja fanatic što se tiče serijala Osvetnika, grupa osvetnika kao deo marvela su moji omiljeni junaci od Iron man-a-Thor-a volim sve te vrste filmova i u stanju sam da ih gledam iznova i iznova zato sam bila veliki skeptic po pitanju druge grupe tj X men serijala jer nekako se osećaš kao izdajnik čekaj malo pa ja sam iz suprotnog tabora. Ali ime Majkla Fesbendera nateralo je i mene da odgledam ovaj film. Film je pun brilijantnih specijalnih efekata  npr scena u kojoj Magneto  diže lance u vis je brutalna. Odiše talentovanim glumcima, finom režijom i lepom slikom. 




Gluma: Džejms Mek Avoj uzima ulogu mlađeg profesora X koju deli sa legendarnim serom Partikom Stjuartom, ja Petrika nisam gledala ali ne sumnjam da je odradio fantastičan posao. Međutim Džejms osvaja on glumi mutanta koji možemo reći je najblagosloveniji od svih jer njegova mutacija em što fizički nije vidljiva em što ima dar za čitanje misli i kontrulu istih pa samim tim vise je blagosloven nego proklet, svoje veštine koristi na dobar način. Čarls je momak iz visoke klase i Dejms korz sitne gestove to naglašava, još u jednoj od prvih scena u kojima ga vidimo on koketria sa devojkom različitih boja očiju ali na jedan suptilan šarmantan način. Majkl Fesbender je bio razlog zašto sam skinula i pogledala ovaj film, ja njega jako volim u svakom filmu on ulogu uzima u “nasleđe” od sera Ijana Mekelena takođe legendarnog glumca koji je znan po igranju likova iz fantazija. On je glumac koji zna da solika bol prosto bi mi bilo čudno da ga gledam u nekoj komedji pogled u jendnu tačku, hladan izraz lica  koji Fesbender prezentuje uspeli su da dočaraju mladića koji je u detinjstvu maltertiran. On smatra Čarlsa svojim prijateljem ali za razliku od Čarlsa on nema želju za tim da bude mutant zbog lošeg što mu je to doneo. Ljudi vide Magnita kao lošeg momla,  negativca ali on to zapravo nije on je borac za slobodu i samo zato što se razlikuje od Čarlsa ne znači da je on loš tip u startu. Vredna pomena je i Dženifer Lorens koja igra Mistik ili ti Rejven devojku koja je prirodno plave kože i koja može da se trnasformiše u sve što poželi. Mistik je prvi Čarlsov prijatelj, on je smatra usvojenom sestrom a ona i ako ne može da prežali što je mutant generalno je vesela sarkastična devojka. 



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Dopala mi se atmosfera koju priča nosi, kao iefekti korišćeni u filmu zaista su mnogo doprineli celokupnom užitku sitne scene na koje se ne obraća pažnja su fenomenalne reditelj je mislio na detalje. Nije mi se dopao dobar do ostatka glumačke postave da počnem sa Zoi Kravic, volim ćaleta, ona je simpatična li brate mili uporedi je sa Dženifer pa ona ne zna da glumi dosadna je čak i iritantna, ostali koji nisu ovo troje od tih “skupeljenih mutanata” ,  minus Nikolas Hoult koji je iole dobar i izgleda kao štreberčina, su ne interesntni i teško primetni. Film ima moje prepotuke za pogledati ako volite si fi filmove (mada to ne mora da znači ja ne volim si-fi) ili fantaziju biće ok ja ću sigurno pogledati i Days of Future Past jer volim Džekemna ko Volverina i interesantno je imati nastavak.






1.The Bridges of Madison County (1995)

Rotten tomatoes : 89% (7,4/10)
IMDB: 7,5/10
Uloge/Roles: Clint Eastwood, Meryl Streep
Režija/Directed by: Clint Eastwood


Jedan fotograf željan avanture. Jedna italijanka zarobljena u dosadnom životu. Upoznaju se. Negde u okrugu Medison gde su komšije upućene u sve, gde je miran život svakodnevnica. Zaljube se i provode četri dana zajedno, njihova ljubav nije samo afera već i lekcija koja ostaje nakon što se oba života njihova ugase.
Ovo je film koji mi je proleteo gledajući ga, nema tu mnogo šta da se doda osim da je aposlutno prelep.  Priča o tome  kako ne smeš suditi knjigu po koricama kako jedan neobičan čovek zavoli sasvim običnu ženu i sve to na mostovima Medison okruga. Znate već ja sam opasan vintage tip meni je to što je radnja smeštena u 60-e mi je jako prijalo mogla sam da osetim čak i vazduh vremna koje je bilo 30 i kusur godina pre mene, ukus ledenog čaja koji Frančeska stalno pije, miris polja koja su prikazna. Istvud je fenomenaln reditelj  njegove filmove poput mistične reke, devojke od million dolara, i američkog snajpera sam gledala i volim ih jako. Ovaj je drugačji od ovih bolnih filmova i dalje ima dozu boli ali nosi setu i sreću u isto vreme. Film paralelno prati i priču njene dece sada već odraslih ljudi koji čitaju njenu ispovest i kroz nju uče o životu.Gledala sam ga dve večeri zaredom prelep je.



Gluma: Pričamo o dve legend. Klint igra Roberta Kinkejda National Geographicnovinara i  fotografa koji uživa u svom poslu i ne obrigava previse u životu. Fenomnalan prikaz čoveka kojem se već u poznim i kasnijim godinama život promenio, on je harizmatičan, dinamičan naviknut na divljinu sreće jednu sasvim običnu domaćicu i zaljubi se u nju. Meril, ah pa Meril je to najbolja glumica svih vremena zar je potrebno išta vise reći žena je skinula Italijanski akcenat opet je to Meril ali komplet transformisana, mislim da je to stvar koja je najbolja u vezi nje ona se kompletno transformiše a pak ostaje ista kao i pre.




Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Prikaz tog vreman je fantastičan Istvud je razbio sa režijom tu, Meril je brilijantna i ne postoji razlog da ne pogledate ovaj film, svakome može da se svidi.






To je sve moji siroti đavoli prste gore ako vam se svidelo sve kritike, sugestije pišite u komentarima 




With love S.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor