Search This Blog

Why simple when it can be complicated ? (aka-my top 10 people that match perfectly together) ✨❤✨




This blog is for everyone if you want to read on other language you have google translate up!

Hej vi siroti đavoli! Šta ima? Naravno ako ste čitali moj poslednji post čudite se odtkud naslov ovakav, ali da ukratko objasnim, dakle ja sam planirala da danas pišem ono što ćemo u budućnosti zvati „individualna kritika“ dakle kritika  pojedinačnog filma, za danas je planiran „My own private Idaho“.
Pa zašto onda vi ne čitate o tom filmu? Razlog je prost, naime moj generalni plan je išao ovako: Danas film, u četvrtak 10 filmova za noć veštica (to i ostaje za četvrtak) u nedelju (1. novembar) su trebala da idu 10 pelsa iz Dwts, ali sam ih odložila uskoro ćete znati zašto. E onda sam shvatila da bi post o filmu My own private idaho ipak trebao da ide 31. Oktobra, ko razume shvatiće.Onda mi je palo napamet da napravim za danas (jer ja volim disciplinu i kad obećam to ispunim) nešto što do sada nisam viđala, a to je 10 mojih „perfect match“ parova tj glumaca koji...ameri imaju taj izraz „not necessary“ glumili ljubavne parove već one koji imaju dobru hemiju zajedno (biće i post o klasičnim parovima kako iz filmova tako i iz serija).Mislim da nikada nisam pročitala ni sličan tekst ovom koji sam paisala. Neki su glumili braću i sestre, neprijatelje..neki i jesu ljubavni parovi ali ne klasični. Post je baziran lično na mom mišljenju ništa kritika, možda sam umela malo šaljive komentare da dajem ali ja sam rođeni ironičar to je to za ovaj put pa uživajte :)




10. Tom Hidddleston & Natalie Portman

Film: Thor(2011) & Thor: Dark world (2013)
Uloge: Tom  kao Loki, Torov usvojeni brat, Natali kao Džejn Torova „draga“ 
Romantična konekcija: Ne postoji


Verovatno svi misle da mi nije dobro. Ok Sara pored živog Tora ti izabereš njih dvoje. Pa, sorry to disappoint you ja smatram da Natali i Tom funkcionišu bolje, hemija koja se ispoljava u kratkim scenama gde se njih dvoje zajedno pojavljuju je sjajna. I ako su im likov sa suprotnih strana vidi se da su dobri prijatelji i da lepo funkcionišu a sa druge strane Kris Hemsvort (Tor) je toliko superioran (što jelte fizički što uloga koja je takva) da mu smireniji Hidlson dođe kao prava mera za Natali.
 




09. Natalie Portman & Vincent Cassel


Film: Black Swan (2010)
Uloge: Natali kao Nina Sajers, balerina kojoj uloga udari u glavu i počne da ludi zbog nje, Vensan kao Tomas Liroj, koreograf koji je podstiče da izrazi svoju „lošu stranu“ 
Romantična konekcija: Ne postoji


Ja sam bolesna osoba. To ste ako ste ikada pre čitali ovaj blog shvatili. Ali ja stvarno volim ne tipične parove, ne samo pare ja sam takav čudak da volim sve što je ne klaično i ne funkcionalno,  znate ja više volim strast nego klasičnu romansu pa zato mi njih dvoje savršeno odgovaraju. Ako se nekome smučila Natali Portman obećavam ovo je poslednje pojavljivanje na ovoj listi.Za razliku od Hidlsona koji je njen vršnjak i Hemsvorta koji je mlađi od nje, Kasel ima ozbiljnost i dobru razliku u godinama koja ih čini idealnim. On je prototip francuza-elegantan, uglađen, džentlmen i to se savršeno uklapa uz Natali koja nije prototip lepotice ali je harizmatčna. Pazi Vensan Kasel je (sada već bivši) muž Monike Beluči, zna ona šta valja.Sviđa mi se strast koja je jako  prisutna, mislim da sam nekoliko puta vraćala na scenu gde joj on objašnjava koreografiju (ko je gledao zna o čemu pričam), fantastično je. I ako ona glumi pshipoatu a on bezmilosrdnog koreografa njih dvoje izgledaju zaista sjajno, i to je ono što ih je stavilo na ovu listu.





08.Russell Crowe & Connie Nielsen

Film: Gladiator (2000)
Uloge: Razel kao Maksimus, bivši general vojske Marka Aurelija kome je Komodus pobio ženu i sina, Koni kao Lusila, kćerka Marka Aurelija i Komodusova sestra večito zaljubljena u Maksimusa

Romantična konekcija: Na momente


Sećam se momenta kada sam prvi put videla scenu Maksimusa i Lusile, bilo je onda kada on izlazi iz šatora a ona dolazi da razgovaraju i  provela dobar deo filma čekajući da se desi nešto bilo šta, jer su stvarno izgledali fantastično zajedno. Možeš da osetiš odmah da će to ići u nekom većem pravcu.Ideja Rajdlija Skota o ratniku koji se sveti i ženi koja mu pomaže i ide protiv svog brata je fantastična, a Razel i Koni doprinose svesno igrajući igru toplo-hladno. Ima doze ljubavi (prvi poljubac koji sam se  načekala ceo bogovetni film) ali i strasti kada joj on skreše u lice što mu nije spasila ženu i sina. Ako niste gledali svakako trebate da pogledate Gladijatora i obratite pažnju na odnos Maksimusa i Lusile, jedan od najinteresantnijih odnosa na filmu.


07. Chris Evans & Hayley Atwell

Film: Captain america: first of the avengers (2011) & Captain america: Winter solder (2014) The Avengers: Age of Ultron (2015)
Uloge: Kris kao Stiv Rožders/Kapetan Amerika momak podvrgnut eskperimentu koji ga je učinio nesalomljivim, Heli je poručnica Pegi Karter u koju se Kapetan zaljubio za vreme 2. svetskog rata
Romantična konekcija: Postoji

Kada sam rekla da mi je Crna Udovica omiljena Marvelova dama (beše to OVDE) pa moram da se korektujem ovde nije Pegi je zapravo moja omiljena Marvelova dama. Pegi je engleskinja i volim tu eleganciju koju ona ima prava je dama ali u isto vreme „killer queen“.Anyway, Pegi i Stiv su verovatno najpribližnije „romantičnom paru“ od svih koje ovde imam ali smatram da nisu funkcionalni jer Kapetan i ako ima 95 i dalje ima mlado telo dok je Pegi (praktično) na samrti, nekako nikada nisu imali prilike da ižive tu romansu. Sve se vodi oko tog plesa koji nikad nisu odigrali (neću da dajem spoilere više od toga) i ako nisam kliše smatram da je ta nit savršena i da je jako lepo što ih veže.Stiv je simbol časti obožavam kako tetira Pegi, gospodski brate mili i način na koji ona njega gleda. Hejli i Kris su fenomenalni, ili su dobri prijatelji ili su vrhunski glumci nešto je od ta dva ali svakako ko god nije gledao ima  moje preporuke da pogleda :)



Ok samo još jedna obećavam ;)



06.Bradley Cooper & Amy Adams

Film: American Hustle (2013)
Uloge: Bredli je Riči fbi agent koji pristaje da sarađuje sa Ajrvinom sitnim kriminalcem, Ejmi je Sidnei, Ajrvinova ljubavnica
Romantična konekcija: Komplikovano je


Ko bi u crnoj komediji tražio išta romantično? Sad ide onaj deo gde ja kažem, „ja naravno“. Pa moram da razočaram,  nisam samo sam primetila da Bredli Kuper i Ejmi Adams trebaju zajedno češće da rade.Ovaj film je na listi za posebnu kritiku, tako da neću mnogo da spojlujem. Ipak po meni je konekcija sa Kuperom bila daleko bolja nego ona koju je imala sa Beilom.Zanimljivo je da su meni i Bredli i Kristijan glumci koji mi se teško uklapaju sa bilo kim, Ejmi je prva koju sam uspela da u glavi sklopim sa Bredlijem, zato i ako je film ironija eto njih dvoje ovde, Ejmi je malo starija od Bredlija (mada kada ih gledaš on izgleda daleko mlađe valjda zbog životnih stilova) pa mi se sviđa kako iskustvo deluje na njega. Pisaću uskoro opširnije o tome film je poptpuno blesav, obožavam ga.


05.Clive Owen & Julia Roberts

Film: Closer (2004)
Uloge: Klajv je dr. Lari dermatolog koga lik Džulija Roberts, Ana slučajno upoznaje (planiram da se malo vratim ovom filmu pa ću deteljnije pisati o filmu, svako ko ga je gledao zna koliko je komplikovan) i udaje se za njega
Romantična konekcija: Tu i tamo




 Ovaj film sam gledala davno, jako davno prvi put i uvek mi se više dopadalo kako izgledaju Džud Lou i Džulija Roberts ali vremenom kako sam porasla svaki put kad sam gledala shvatila sam zašto su svi toliko ludi za Klajvom Ovenom (i ako je Džud Lou uvek bio neka vrsta božanstva) on je prava stvar, on jeste grub, jeste surovo realan ali ima harizmu da ne možeš da skineš oči sa njega (ok može ćale da mi bude al štaću kad valja). Džulijina mirna Ana se savršeno uklapa uz njegov vatreni temperament, nema sumnje i ja bih ga izabrala između njega i Džudovog Dena, mada neću da lažem finu hemiju ima ona i sa Džudom. Fun fact ja obožavam britanske akcente ali moja omiljena kombinacija akcenta i boje glasa je upravo Klajv Oven (ovo postaje post Sara je zaljubljena u Klajva Ovena, ok shvatili ste). Znam da su snimali još jedan film ali nisam ga pogledala zato sam se fokusirala isključivo na „Closer“.Da sumiram utiske jako volim da ih vidim zajedno mislim da je sama Džulija izjavila da je on najseksipilnija co zvezda sa kojom je ikada radila.





04.Robert Downey Jr & Rachel McAdams

Film: Sherlock Holmes (2009) & Sherlock Holmes: Game of Shadows (2011)
Uloge: Priča dobro poznata, Dauni je Šerlok Holms čuveni detektiv iz priča Artura Conana Doila, Rejčel je Iren Adler, jedina Šerlokova slabost
Romantična konekcija: Na trenutke


Zašto je tu Rejčel Makadams? Pa, između ostalog, zato što Džud Lou nije mogao. Šalim se :) .Ruke dole najbolja Daunijeva partnerka ikada toliko dobro funkcionišu zajedno da je to brutalno. Dauni je jaka ličnost i jako je teško njemu parirati jer u svaki lik donosi ironiju i sarkazam čak i njegove co zvezde iz osvetnika usvek stoje nekako iza njega ona uspeva da bude rame uz rame sa njim i zato obožavam kad god ih gledam zajedno.Dauni i Adamsova imaju savršen spoj mladosti i iskustva ne samo da karakterno stoje rame uz rame već i fizički izgledaju fantastično.Toliko se dobro dopunjuju i toliko dobro funkcionišu zajedno da ja očajnički želim da Riči snimi bar još jedan deo ovog filma. Dauni mnogo dobro radi i sa Džudom Louom pa je jako teško biti skoncentrisan na njihovu „romansu“ pored njegove i Džudove „bromanse“ ali mislim da fantastično izvode to.Moj iskren savet je: Batalite glupu „svesku“ romantičnu (if you know what i mean) i gledajte Šeloka, to je prava stvar.


03. Michael Fassbender & Carey Mulligan

Film: Shame (2011)
Uloge: Majkl igra Brendona, čoveka koji avisnog o seksu i pornografiji, Keri igra Sisi njegovu sestru pevačicu
Romantična konekcija: Bilo bi incesoidno


Ako nise gledali Shame, pogledajte to sam preporučila još u drugoj ediciji svoje rubrike koju ako ste propustili kliknite (OVDE). Pa  i ako jeste i ako niste gledali možete da pročitate o čemu se radi. Možda je problem sa ovom hemijom zapravo do mene jer jako volim oboje pa mi eto u glavi idu jako dobro zajendo. Sad vi se verovatno pitate par pitanja a ja ću unapred da odgovorim -da imaću listu „bromansa“, da Džejms Mekavoj je ipak njegova najbolja hemija na filmu... Da da slažem se. Ali trenutno gledamo ne tipične parove pa zato eto Keri na listi. Ono što se meni dopada je kako možeš osetiti da ima nečeg višeg i ako dobar deo filma ni jedno od njih ne govori. Fun fact je da reditelj Stiv Mekvin nije  dozvolio da Majkl čuje Kerino izvođenje New York, New York pa je rekcija potpuno iskrena i to je delom razlog zašto smatram da bi njih dvoje mogli da rade u još filmova zajedno (osim što su oboje sjajni glumci), ostaviću vam dole video da pogledate, jer i čak i da vas ne interesuje rekcija smatram da je (ovo je tako random ubačeno ali koga briga) jedno od najboljih izvođenja ove pesme.





 02.Leonardo DiCaprio & Kate Winslet

Film: Revolutionary road (2008)
Uloge: Leo igra Frenka čoveka koji sanja velike snove koji postaju rutina nakon što oženi Vinsletinu Ejpril koja se takođe podvrgne običnom bračnom životu
Romantična konekcija: Da


Kada ste videli imena verovatno ste mislili ok, kliše. Naravno da ne već je jaako dobro poznato da ja Titanik ne volim i to će tako ostati.Međutim ne mogu da poreknem da jaako volim Kejt i Lea zajedno. Leo je radio sa nekim od najlepših žena ikada poput Marion Koltiar, Dženifer Korneli, gore pominjane Keri Muligan ali nikad  ni jedna nije dostigla da mu izvuče emociju koju on ima svaki put kad glumi sa Kejt, ona jednostavno nešto drugo se izvlači iz Leonarda, možeš da vidiš da je stvarno voli (na kraju krajeva i jesu najbolji prijatelji privatno) kao i obrnuto.Imala sam u planu da ih stavim prve ali mislim da sam trenutno way too much in love sa mojim prvim parom da sam  morala da ih ostavim za drugo mesto. Gledano realno njih dvoje su već klaika kad dođe do parova ali sa malim twist-om jer ja nisam pikirala Titanik već meni daaaleko draži Put revolucije gde su oni malo problematičniji par. Ljudi kažu da imaju svoje omiljene „Leonardove periode“ meni je period između „Dvostruke igre“ i „Đanga“ definitivno omiljeni pa mi je možda zato Frenk daleko draži i miliji srcu nego recimo Džek. Nema sumnje da su oboje vrsni glumci i da zanju da iznesu uloge ali ipak mislim da kad glume zajendo ima nešto više od same vrhunske glume. Film i ako nije to tema svakako preporučujem i onima koji ne vole „Titanik“ da pogledaju jer nije ni približno tome.



A pre nego što proglasim moj broj 1. imama par „honorable mentions“ (Sara ala „Watchmojo“ LOL)

~Chris Evans & Scarlett Johansson, Captain America: Winter Soldier~
Kad nema Hokaja i Pegi dobri su jedno drugom :D

~Liam Nesson & Julianne Mooore~

Malo čudan par i ako su oba puta bili u lošim filmovima deluju lepo zajedno

~ Chiyo/Sayuri & Chairman, Memoirs of a Geisha~
Meni je ovo čista romansa ali ajde da poštujem okvire onog što je, pisaću detaljnije jednog dana ali ja sam zaljubljena u Japan između dva rata tolko magično toliko lepo, uf naježila sam se dok pišem


~Bill Murray & Scarlett Johansson, Lost in translation~ 

Kapirate da sam malo udarena, ali jaako volim njih dvoje zajedno

~ Joaquin Phoenix & Connie Nielsen, Gladiator~

Već napomenuh da ona ima divnu hemiju i  sa filmskim joj bratom (10 godina mlađim) Hoakinom

~ Miles Teller & Shailene Woodley, Divirgent~
Devojčice koje me čitaju neka zanju da i ja mislim da je Teo Džejms totalno Hot ali da ja preferiram Majlsa i to ne njih dvoje u The Spectacular now (čitali ste OVDE) već kao Pitera i Tris (gospode imam 21 bolesna sam)
~ Ben Affleck & Rosamund Pike, Gone girl~
Film Isčezla je jedan od onih koje imam na svojoj IMDB listi za posebnu recenziju (ako želite pratite koje sve filmove planiram da recenziram  OVDE), i sad ko god da je gledao zna kakv je odnos njih dvoje ali meni se dopadaju zajedno
~ Christian Bale & Marion Cotillard, The dark knight rises~
Na stranu film, prosto lepi ljudi šta da radim :) 

~James McAvoy &  Jennifer Lawrence, X man: First class / days of futre past~

Nije ona Majkl Fesbender, niti on „mali Tor“ ali svejedno su simpatični zajedno J

I konačno broj 1 ne, ok prestajem da se šalim 

01. Jeremy Renner & Scarlett Johansson

Film: The Avengers (2012) & The avengers: age of Ultron (2015)
Uloge: Poznata priča Rener igra agenta Klinta Bartona, dok Skarlet igra njegovu „koleginicu“ Natašu Romanof aka Crnu Udovicu
Romantična konekcija: Ma mnogo je više od toga



Nite čitali moj Marvel tag , imate gore kod Kapetana, da to lepo pročitate, ako pak jeste jasno vam je koliko ja patim što Udovica i Barton nemaju više zajedničkih scena. Trenutno ne postoje dvoje ljudi koji meni lepše izgledaju zajedno od Skarlet Johanson i Džeremija Renera, ne aludiram ja tu ninašta samo prosto volim da vidim lepe ljude zajedno. Kada sam prvi put gledala osvetnike ima scena u kojoj se Barton i Romaofa tuku dok je on pod Lokijevim „činima“ i od tog momenta ja krećem da ih...nemam dobar izraz na srpskom ali stranci za to kažu „ship“ (nema veze sa brodom). Dakle možemo da kažemo da ih ja žešće ship-ujem jer kad pogledaš ostali deo „Osvetnika“ Rafalo i Dauni imaju nešto svoje, što bi rekla jedna meni draga osoba „Krisovi“ imaju nešto između sebe, da je neko drugi glumio Klinta i Natašu verovatno bi im likovi bili outsideri ali zahvaljujući Reneru i Skarlet „Clintasha“ (popularan naziv za njih dvoje) su prerasli u jako bitne likove. Ne samo da su way too hot na filmu već i van filma su čisto savršenstvo, kada je bio dan majki on joj je čestitao na Instagramu i nisam neko ko se „topi“ ali mislim da je predivno što imaju ako ništa drugo bar takvo prijateljstvo. Šta da kažem nego dragi Marvele snimi više prokletu Budimpeštu!
  



  
To je sve moji siroti đavoli, nadam se da je ok što je ovo malo komičan i ironičan radije no ozbiljan tekst eto slava mi je prekosutra pa sa u takvom veselom raspoloženju.
U četvrtak filmovi za noć veštica stay turned,

With love,
S. 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor