Search This Blog

Movie tag (one more time)....❤❤❤


Hej vi siroti đavoli, šta ima? U svom postu povodom blogorođendana (ovde) sam napomenula da mi je prvi movie tag bio jako drag (njega čitajte ovde ), ali da ću da ga odradim ponovo jer tad sam zaista bila prilično niskusna sa gledanjem filmova, tako da smatram da je sad vreme da se odradi, imam 27 pitanja i krećemo :)

For everyone who wants to read this on other language, you have all the way in bottom of page google translate so you can see what i wrote!



1. Omiljeni film svih vremena?
Teško je definisati u principu omiljeni film. Ja recimo imam za određene prilike omiljeni film, za svaki žanr omiljeni film. Ali recimo da je omiljeni film jednog čoveka onaj koji mu najviše drži pažnju i uz to ima sve elemente odličnog filma. Kada sam pre godinu dana radila ovaj post imenovala sam Gladiatora kao omiljeni, i sada imenujem isti.



2. Omiljena scena iz tog filma?
Kako pre godinu dana tako i sad smatram da je jedna od najboljih kinematografskih scena ikada ona kada Komodus dođe da upozna tog fantastičnog borca, međutim Maksimus nema želju da se suoči sa njim kada na kraju bude primoran skida kacigu i izgovara čuvene reči “Zovem se Maksimus Decimus Meuridius…” I Razel i Hoakin briljiraju u toj sceni neverovatno je moćna.




3.  Omiljeni glumac i glumica?
Imam ceo listing za omiljene glumce i glumice pa tu možete da pročitate opširno i zašto ih volim koliko ih volim (čitajte ovde i ovde) a kao dva omiljena ikada su sir Denijel Dej Luis jer je čovek koji dokazuje da nije u kvantitetu nego u kvalitetu i da je bolje imati malu ali kvaltietnu filmografiju, nego veliku a samo 2-3 dobra filma i Kejt Blanšet koju zovu ženski Denijel Dej Luis, što dovoljno objašnjava koji kalibr glumice je ona. 



4.  Najdosadniji glumac i glumica?
Tada sam imenovala Ketrin Higl i Eštona Kučera, sada  bih mogla ladno da zadržim  Eštona jer suočimo se katastrofa je ali li imepvaću Džoija Manđinela jer često ga viđam a čista mi je sirovina ništa mi nije dobar glumac,  Higl je ipak pala na drugo mesto jer sam shvatila da je Sofija Vergara još gora od nje. Ne volim ni Dženifer Eniston.



5. Omiljeni reditelj(i)?
Martin Skorsezi je neko čije sam ima pominjala više puta na ovom blogu kao nekog čijem se radu zaista divim, jer pre njega niakd pre nisam bila toliko zaljubljena u način na koji je neko sklopio film i dalje ga smatram najboljim, i mojim lično omiljenim rediteljem. Međutim čovek u čiji sam se rad ove godine jako zaljubila je Alehandro Gonzales Injaritu. Pisaću uskoro post o omiljenim rediteljima pa ću tu više o njemu. Uglavnom on je potpunij genije, tako smireno radi filmove a opet unosi veliku dozu  dramatičnosti, svaki film nosi poruku za sebe i moraš da čitaš između redova da bi ih razumeo. Tu su i Tarantino i Spilberg koji su zaista brilijantni u svojoj kreativnosti i stvaraju.


6. Grešno zadovoljstvo?
Nikad ih nebih prozvala dobrim, ali filmovi poput Love Rosie(pisala sam ovde ) su filmovi koje volim da pogledam povremeno i prepustim se bar na kratko tim silnim klišeima. Volim recimo The notebook volim atmosferu koju stvara i ako je kliše pa nema gde više. Ali recimo da mi je verovatno najomiljeniji “Letters to Juliet” (i o njemu sam pisala ovde ) jer ta priča mi je na neki čudan način zaista magična, i ako je puna klišea  uvek se opustim i uživam.


7. Omiljena sentimentalna priča?
Nisam neko kome suze lako liju niz obraze, prosto ja sam hladan tip ne dotačinje me mnogo toga. Međutim priča koja me je prilično rasplakala Terms of endearment (o kome sam pisala u četvrtak ovde). To je film zbog kojeg sam plakala kao kiša. Moram da pomenem i Never let me go (pisala o njemu ovde) i Marley & me koji su isto tako mnogo tužni filmovi.



8. Lik iz filma koji te najviše plaši?
Idalje jedna jedina Samara iz filma The Ring .



9. Film koji mrziš a svi ostali vole?
Ne volim Ratove zvezda(mada ih nikad nisam gledala tačnije niakad do kraja nisam uspela da ih odgledam) primetila sam da svi vole The fault in our stars ali ne i ja mene to ostavlja ravnodušnom.



10. Film koji voliš a svi ostali mrze?
Ja imam prilično dobar izbor filmova, uglavnom se ljudima dopada to što ja preporučim recimo da većina koje znam nisu impresionirani filmom American sniper dok je meni fin.


11. Omiljeni filmski duo?
Duo se može posmatrati na različite načine. Moj all time favorite su Džejms Mekavoj i Majkl Fesbender oni toliko dobro funkcionišu zajedno i toliko se lepo uklapaju da je to neverovatno. Od muško ženskih, sam imenovala prošli put Lea i Kejt, a u postu o parovima Skarlet i Renera (ovde) pa da bih promenila neka budu Itan Hok i Džuli Depli za jednu prelepu dugogodišnju saradnju prnešenu na šarmantan način.




12. Omiljeni animirani film?
Lepotica i zver, mogla bih da gledam stalno moja omiljena priča u bilo kojoj verziji je prelepa  najlepša u Diznijevoj, sad sledeće godine izlazi nova igrana sa Emom Votson kao Bel i Denom Stivensom (prelepi Metju i Downton Abbey) i jedva čekam to da vidim.



13. Glumac/Glumica (nisam znala kako ovo direktno da prevedem) na koga imaš crush?
Definitivno od kada sam čula za Majkla Fesbendera ne postoji veći crush od njega za mene on je savršenstvo bukvalno.




14.Omiljeni filmski negativac ?

Teško je doneti odluku da li više volim Magneta ili Lokija. I ako ja ne smatram Magnita negativcem on se vodi kao “bad guy” pa moram da ga svrstam ovde, da li je do Majkla ili je lik zista toliko dobar ne znam ali obožavam ga. Loki je najslađi negativac u univerzumu, obožavam ga  tako sjajan lik, on je zao ali na simpatičan način (a kako drugačije kada ga ira neodoljivi Tom Hidlson).



15.Film koji te je iznenadio?
Verovatno iznanđenje godine (ma kakve crne godine života) za mene su bili The Avengers, ja sam bila neko ko do daske ignorisao filmove po stripovima, međutim onog momenta kada sam ja slučajno kliknula na trailer The Avengers: age of Ulton, odmah sam morala (jer u to vreme Age of Ultron još nije izašo) da pogledam prvi i bila sam zaljubljena i kupljena za ceo život, obožavam ih. Posle sam x men filmove ignorisala ali srećmo i tu sam mišljenje potpuno promenila.


16. Najmanje drag reditelj?
Reditelj koga ni malo ne volim je Geri Maršal.



17. Tvoja omiljena knjiga pretvorena u film?
Jadnici su odlična knjiga koja po kojoj su više puta rađeni filmovi, moja omiljena verzija je iz 2012. mjuzikl (koji je tehnički više po Brodvejskoj predstavi ali ok)



18. Film koji ti je promenio život?
Dead poet society (pisala sam ovde). Film koji mi je dao lekciju života, toliko dobar i toliko moćan utisak je ostavio na mene, da se ne sećam da je i jedan pre toga imao taj nivo moći.


19. Omiljeni filmski citat svih vremena ?
Svi znate da obožavam Maksimusovo “Šta radimo u životu, odjekuje u večnost” iz Gladiatora ali takođe “Carpe diem (iskoristi dan)” iz Društva mrtvih pesnika je nešto što sebi stalno ponavljam





20. Omiljeni filmski soundtrack?
Jadnici su idalje najlepši i najmagičniji soundtrack ikada ali obožavam i Crazy Hart i Walk The line a najlepša pesma iz mjuzikla ikada mi je "El tango de Roxannne" iz filma Mulen ruž




21. Kada bi mogla da zadržiš samo jedan film koji bi to bio?
Nemam filmove na DVD-ju kupljene, ali recimo da bih i tu birala Gladiatora



22. Film koji ti je neko preporučio?
Uglavnom sam ja ta koja preporučuje filmove, pa ne mogu ni jednog da se setim.


23. Kada bi mogla da se vratiš u neko vreme za kojeg glumca/glumicu bi volela da se udaš (a da je sada star) ?
Za Džeka Niklsona! Nema dileme, odmah bi se za njega udala toje nešto što on u sebi nosi neobjašnjivo, mada možda i za Klinta Istvuda on je prelep i dalje, neka bude za jednog od njih dvojice, što se onog “starog Holivuda tiče” izbor bi  pao ili na Branda ili na Pola Njumena.





24. Koj rimejk bi volela da nikad nije napravljen?
Ni jedan rimejk generalno ne treba da bude snimljen, osim u slučaju kada se radi o filmu van engleskog govornog područja onda je ok, ali recimo All the kings man je katastrofa naspram originala.
25. Da umireš koji bi film gledala?
Neku komediju tipa Bridesmaids 


26.  Omiljeni filmski žanr i film iz tog žanra?
Najviše volim filmove koji su smešteni u nekom period u prošlosti dakle Istorijske, biografske… omiljeni mi je  The Aviator.






27. Koji je prvi film koji pamtiš da si gledala u bioskopu?
Prvi prvi je bila naša Zona Zanfirova.Osim naših filmova prvi je bio film koji se zvao Stuart little bila sam klinka


To je sve za danas moji siroti đavoli, sledeći post ide u četvrtak kako i treba da ide, ukoliko vi želite da odgovorite možete dole u komentarima,  voljna sam da pročitam vaše stavove tagujem svako ko želi ovaj tag da uradi 



With love S.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor