Search This Blog

Golden age of Hollywood ~actresses


Hej ljudi šta ima? Moja situacija je krajnje komična naime u drugom tabularu mi je smeinarski otovren, i onda malo pišem ovo malo seminarski, uz to slušam Eminema.... Pa ne znam, da me neko vidi sada strapo bi me u ludnicu lagano.
Elem danas kao što sam i obećala klasika je ono o čemu pričamo, tj. moje omiljene dive iz Zlatnog doba Holivuda. Pre no što počnem o toj temi hajde prvenstveno da pirčam o tome koja je moja omiljena filmska diva svih vremena, i bez razmišljanja je to Kejt Blanšet, način na koji ta žena glumi, njen stil sama njena organizacija života mi je prelepa, ona je tip žene kakav bi ja htela da budem jednog dana. Pored toga prava je dama i zaista maestralan glumac, ali ovo nije tema o njoj imate listu moji omiljenih savremenih glumica OVDE (stariji je post) i tu možete više da čitate o njima. Pominjala sam u tom postu da volim kada žene elegantno glume, kada zadržavaju svoje pravo da budu dame i nose performans u isto vreme, volim takođe i kada vide sebe jednake glumicima. Ovih 10 žena su pre svega „ikone“ Holivuda nije nužno da su najveći tehničari i svaku volim zbog nekog razloga.  Nije bilo lako odabrati 10 diva koje me fasciniraju (ne samo glumački) ali idemo ovako:




10. Natalie Wood
„You get tough in this business, until you get big enough to hire people to get tough for you. Then you can sit back and be a lady.“

Moram da priznam, nikada nisam bila sigurna koliko mi se zapravo dopada Natali, možda zbog neke hladnoće u njoj koja je vidljiva na svakoj slici, možda jer prosto volim drugačiji tip glumica opet ne mogu da joj osporim  talenat koji je često pokazivala u sovjim ulogama. Natali je bila onaj tip glumice koje nisu bile vešte sa iznošenjem emocija preterano (na kraju i vreme je takvo bilo) međutim bila je sjajn tehničar.  Dijalozi su joj uvek bili sigurni i znala je da na taj način održava lik. Fim Sjaj u travi smatraju jednom od njenih najboljih uloga i priča je divna, romantična ali ne patetična i svima preporučujem.  Ono što je meni zadatak za odgledati (osim West side story koja je idalje na čekanju) je Rebel Without a Cause.

Zanimljivosti iz njenog života:
-Vivijen Li je bila njena omiljena glumica
-Ceo svoj život plašila se od davljenja u vodi, na kraju je od toga i umrla
-Govorila je ruski i engleski

09. Ava Gardner
"When I lose my temper, honey, you can't find it any place."


Moram da vam priznam nešto-nikada nisam gledala ovu ženu na platnu ali je obožavam. Razlog je prilično čudan, naime ona je meni toliko lepa da svaki put kada vidim neku sliku sa njom ne mogu da skinem pogled (nije Sinatra bio glup). Sve u vezi nje mi je predivno, njen život, brak sa Sinatrom...Tako da ako imate neke preprouke za Avine filmove pištie dole, voljna sam da gledam od ovog što sam videla najviše mi se dopada The Night of the Iguana jer je sa Ričardom Burtonom i to mi je u planu da gledam, ako ima još nešto vredno gledanja pišite dole.


Zanimljivosti:
-Nadimak Frenka Sinatre za nju je bio „Angel“ (Anđeo)
- Dok je živela u Španiji postala je dobra prijateljica sa Ernestom Hemingvejem
-Postoji njen muzej u Severnoj Karolini

08. Marilyn Monroe
„I love a natural look in pictures. I like people with a feeling one way or another - it shows an inner life. I like to see that there's something going on inside them.“


Kada sam bila mala, ono baš mala baka mi je puštala razne klasike, jednom se na tv-u davao film Niagara i ona me je pozvala i pokazala mi lepu plavu ženu i rekla „Vidi to je Merlinka“. Merlin Monro bila je jedna od diva zlatnog doba Holivuda sa kojima sam se među prvima upoznala. Kada sam malo odrasla pitala sam baku za nju, međutim tada sam dobila priču o njoj, Kenedijevim....Moja baka voli dame, svaki put kada vidim Helen Miren podseti me na nju i kažem joj to. Ona voli eleganciju, držanje i ne mnogo otkrivanja, moja baka i dan danas sa 67 iz kuće ne izlazi ne našminkana i idalje u štiklama. Za moju baku najveća žena na svetu bila  je Lady Diana kaže da je to jedina poznata osoba zbog koje je plakala kada je čula da je poginula. Možda to, možda što je takođe obožavala Kenedijevu ženu Žaklin (moja majka se zvala Žaklina baš po njoj) tek Merlinka nije bila najomiljenija njoj (daleko od antipatije, samo nije je obožavala) samim tim ni meni. Međutim nikada nisam mogla da poreknem da način na koji je Merlin nosila stvari, način na koji je kamera hvatala nju  je prelep i fascinantan.  Tako sam vremenom sve više počela da simpatišem Merlin, onda sam pre par meseci gledala „Neki to vole vruće“ i bila kompletno očarana njom. Budimo realni nije bila najbolja glumica na svetu, ali je stekla status ikone jer je na sebi svojstven način bila jedinstvena. Sviđalo se to meni ili ne, ona je vredna divljenja uvek i zauvek. Ono što mi je na prvom mestu sa njom da pogledam je The Misfits definitivno.

Zanimljivosti:
-Njen prvi posao kao model bio je plaćen samo 5 dolara
-Nosila je naočare
-Bila je predložena za moguću ženu Princa Rainera od Monaka, ali je on umesto nje izabrao Grejs Keli

07. Grace Kelly
„I'm basically a feminist. I think that women can do anything they decide to do.“


Ima nešto u vezi nje što mi je strašno tužno, npr. da sam živela u njenom dobu bila bih uverena da će završiti tragično. Ne znam zašto svaki put kada je gledam osetim neku tugu i bol, bilo da su samo snimci nje ili slike nikada   (a posebno nakon što je postala Priceza od Monaka) mi nije delovala srećno. Ta njena tuga se meni izuzetno dopala. Moja baka je volela Grejs Keli, iznad svega volela je njenu eleganciju i to što je uvek izgledala kao dama. Film koji preporučujem (i kojji ću i sama morati uskoro da se podsetim jer sam ga davno gledala) je The Country Girl sa Bingom Krozbijem jako je dobar, jako zanimljiv. A iskreno ne znam šta bih volela da gledam pišite dole šta znate da je dobro :)


Zanimljivosti:
-Raskinula je veridbu sa Oleg Cassini da bi se udala za Princa od Monaka
-Ruže su bile njeno omiljeno cveće
-Omiljena glumica joj je bila Ingrid Brgman

06. Audrey Hepburn
„Remember, if you ever need a helping hand, it's at the end of your arm. As you get older, remember you have another hand: the first is to help yourself, the second is to help others.“


Ok mnogi će da se pitati kako ona nije u top pet. Ali imam objašnjenje. Pre svega ja sa čitaocima volim da komuniciram otvoreno,  zato ovo pišem kao da pričam nekom ko je ispred mene. Za mene Odri Hepburn je bila boginja. Kada sam prvi put odgledala „Doručak kod Tifanija“ negde na početku srednje obožavala sam je. Čak imam i majcu sa njenim likom za koju sam pukla više love nego što jedna normalna majca zaslužuje ali baš sam je volela. Kada sam pričala sa kim god bi mi se pružila prilika 90% nije imao blage veze ko je to, a kamoli išta više. Međutim kako je vreme odmicalo i na društvenim mrežama je počelo da se deli sve više i više podataka, devojke koje znam su počele da dele „životne“ Odrine lekcije, da je citiraju da stavljaju njenu sliku kao  modnu ikonu...Sad ja sam čudak, i nikada nisam pkušavala da krijem to pa tako imam čudnu naviku da  mi stvari koje sam volela „before it was popular“  malo spustim na svojoj lestvici. Prosto niko konekretno nije kriv za to ali ne volim da se stopim sa masom (npr. ja sam dugo htela da se farbam u crveno, međutim sada je svaka druga devojka crvea i odjednom ja volim svoju tamno smeđu kosu i nikada je ne bih promenila) ja baziram život na jednistvenosti i sve sa čime svet udavi mi je dosadno. Tako je bilo i sa Odri. Inače je smatram idalje dobrom glumicom i volim njene filmove jako, omiljeni mi je Roman holiday, to mi je nekako bilo nevino,slatko, baš po mojoj meri jedan od onih filmova koje gledaš i misliš „baš je lep“. Planiram da odgledam  pre svega My fair lady. Mislim da je to mjzikl i volim mjuzikle zašto ne i taj.


Zanimljivosti:
-Imla je psa koji se zvao „Mr. Famous“
-Studirala je baletsku akademiju u Londonu
-Bila je prvi izbor za ulogu Kleopatre, međtuim nakon što je predložena Elizabet Tejlor ostala je bez uloge

05. Elizabeth Taylor
„My mother says I didn't open my eyes for eight days after I was born, but when I did, the first thing I saw was an engagement ring. I was hooked.“


E sad malo o omiljenoj glumici moje bake. Ja se izvinjavam što dosta pominjem moju baku ali prosto to je žena koja me je naučila da volim klasike, posebno glumice. Liz Tejlor je neko čije ime znam od kad znam za sebe, ako mogu da rastegnem sećanja  najdalja jasno se sećam da sam  u Kleopatri znala svaku scenu sa 5-6 godina. Sofija Loren i Liz Tejlor bile su simboli lepote glumišta mojoj baki koja je od raznih „diva“ tog vremena pokupila osećaj za eleganciju i stil, i delimično ga prenela na mene njeno najstarije unuče koje više izgleda ko da ga je Axl Rose oblačio ne baka ali osećaj je tu.  Liz je za nju ujedno i najbolja glumica ikada.  „Kakave je oči ona imala-ljubičaste“ ceo život mi govori (i dan danas) o Lizinim očima koje su bile jedna od mnogih obeležja da je posebna žena.

Morala sam da stavim i ovu sliku ovo je Liz Tejlor kako pleše u jednom od Beogradskih noćnih klubova.
Slikano je 1958. i mislim da je prelepo da vidite jednu sliku koja je slikana kod nas.
Kako sam odrastala shvatala sam koliki je talenat ona bila, jedna od retkih koje su bile izuzetno vešte u različitim ulogama. Posebno volim Kleopatru, volim nju i Ričarda i sve pirče o njima. Odlična je i Mačka na usijanom limenom krovu gde igra sa Polom Njumenom. Ono što mi je gotovo užareno na watchlisiti a da ima nju je Who's Afraid of Virginia Woolf? kažu da je njena najbolja uloga baš ta.

Zanimljivosti:
-Udavala se 6 puta od toga 2 za Ričarda Bartona
-Kuma je deci Mjkla Džeksona
-Isprva je dobila ulogu Eliza Dolittle u „Moja lepa gospođice“ ali je onda Odri Hepburn izabrana 



04. Vivien Leigh
„All day long you're really leading up to the evening's performance. To time everything correctly, you have to take care of yourself - which is a very difficult thing to do, because it's highly emotional.“


Moram priznati da sam za prva četri mesta duuugo merkala koju glumicu gde da stavim, prosto jer ih  zaista sve obožavam . Dugo sam čitala o Vivijen, znala sam za bajku sa Lorensom Olivijeom znala sam da je bila jedna od najveštijih glumica svog vremena ali dok se nisam srela sa filmom „A Streetcar Named Desire“ nisam bila svesna koliko je zapravo ona talentovana. Vanvremenska je.  Gracijoznost i sigurnost njene interpretacije svakog lika koji je igrala je nešto što se jednom vidi kao i harizma kojom je zračila. Gedala sam skoro lisut najboljih britanskih glumica svih vremena i svrstali su je na 2. mesto (Džudi Denč je sa pravom prva) što je zaista velika stvar s obzirom na talentčniu koju je imala. Ima nešto u  svakoj njenoj izvedbi što te tera da veruješ da je ona lik koji igra, čak i začeci rane metodne glume koju je prvi otpočeo njen kolega i gore pominjanog filma Marlon Brando. I ako je njena najpoznatija uloga Skarlet O Hare moja omiljena i performans koji smatram jednim od najbolje odigranih u istoriji ne njene već svetske kinematografije je Blanše iz „Tranvaja zvani želja“ gubljenje razuma, razmena toliko različitih emocija, govorna dikcija...Film koji od srca preoručujem ako niste gledali (inače joj je doneo drugog oskara za najbolju glavnu glumicu). A sada da izaberem film koji moram da pogledam  biram Waterloo Bridge, vidim da kažu da je dobar a ako imate ikakve preprouke nekog interesantnog njenog filma šišite dole da i to „metnem“ na watchlistu.


Zanimljivosti:
-Bila je težak pušač, gotovo četri pakle dnevno je pušila tokom snimanja  „Prohujalo sa vihorom“
-Obožavala je mačke, posebno sijamske
-Na početku snimanja filma „Tranvaj zvani želja“ nikako se nije slagala sa Marlonom Brandom, međuitim nakon Brandove uverljive imitacije njenog supruga Lorensa Olivijea postali su jako dobri prijatelji.


03. Ingrid Bergman
„The best way to keep young is to keep going in whatever it is that keeps you going. With me that's work, and a lot of it. And when a job is finished, relax and have fun.“


Kada dođe do poštovanja, vi ne znate koliko ja poštujem ovu ženu.  Gledala sam Ingrid samo jednom (ono pola Kazablanke se ne računa) u „Murder on the Orient Express“ i od tada me fascinira njen lik i delo. Ona je bila pravi glumac, neko ko je umeo da da sklad glasovnoj i ekspresivnoj dinamici. Svaka njena  reč uklapa se u lik, način na koji je umela da iskaže perfomans je neverovatan uz to njen prirodni švedski akcenat nije postajao kada je glumila likove. Ingrid na mene ostavlja utisak jako individualne žene, žene kojoj vreme u kojem je živela nije moglo ništa a uzevši u obzir da su i moje prvo i drugo mesto baš takve žene jasno vam je da volim da vidim individualnost.  Ubistvo u Orijent ekspresu je jedan od filmova koje je uradila u kasnijim godinama karijere, ali je brilijantan i njen performans je apsolutno savršen što joj je na dodeli oskara 1975 donelo njenog trećeg „zlatnog čovečuljka“ jako dobra je i Jovanka Orleanka ali pazite kad je skidate da tražite iz 1948. jer ja sam skinula nisam gledala godinu i završila sam sa onom parodijom Mile Jovović. Da pogledam trebam (više je jadno što još nisam) Kazablanku, ali i Anastasiju u kojoj igra sa Julom Briinerom (a.k.a čovekom koji meni neodoljivo liči na Ramzesa III, tako ja Ramzesa zamišljam)  koja mi deluje interesantno. Ova žena ima boli glava filmografiju, koji god film da izaberete greške nema


Zanimljivosti:
-Govorila je tečno švedski, engleski, francuski, nemački i italijanski
-Bila je dobra prijateljica sa Kerijem Grantom koji je umesto nje prihvatio oskara za Anastasiju. 
- Bila je udata za oca Martina Skorsezija


02. Bette Davis
„What a fool I was to come to Hollywood where they only understand platinum blondes and where legs are more important than talent.“


Od svih „Diva“ sa ove liste ja sebe lično podsećam na Beti Dejvis. Svaki put kada pročitam nešto o njoj, ili vidim neke stare snimke nje prepoznam deo sebe. Šašavost, pomalo luckastosti a opet držanje do jednakosti muškaraca i žena-to je bila Beti. U njeno vreme bilo da je neko bio bolji glumački ili ne od nje nije postojala veća zvezda. Bila je simbol jednog perioda i jedna je od prvih koje su se odlično snašle sa pojvom zvuka.  Bila je neko kome je ironija bila zaštini znak. Posotji taj njen film koji ja mnogo volim, zove se „Sve o Evi“ Margo koju ona igra tu je do nekle način na koji ja nju posmatram. Bila je jako lepa žena neko ko je zračio i taj doživljaj kada gledate nju, to je neopisivo, ona je zaista vanvremenski glumac. Prva stvar za pogledati u njenoj filmografiji je Jezebel ,  dopada mi se storyline, vuče uloga na Dangerous (a čini mi se da pomalo vuče i na Vivijeninu Skarlet O Haru) što je takođe fantasičan film koj preporučujem.


Zanimljivosti:
-Bila je bliska prijateljica sa Džindžer Rodžers
-Bila je prvi glumac koji je dobio 10 nominacija za oskara 
-George Brent je bio njen omiljeni glumac


01. Katharine Hepburn
„I'm a personality as well as an actress. Show me an actress who isn't a personality, and you'll show me a woman who isn't a star.“


Mislim da je moja predvidljivost dosadna. Ali ja nju zaista obožavam. Moje divljenje Ketrin Hepburn, kreće od Kejt Blanšet i Avijatičara, znala sam ko je Ketrin ali nikada se nisam previše interesovala. Međutim Kejt mi je na najbolji mogući način približila ovu sjajnu ženu. Onda sam odgledala „Afričku kraljicu“ i bila sam impreisionirana ovom sjajnom ženom. Za života Ketrin Hepburn ušla je u legendu kao jedina glumica koja je osvojila 4 oskara a ni jednog nije preuzela. Bila je žena koja je gledala na glumu na drugačiji način nego drugi, glumila je film kao da lgumi u pozorište izbegavajući da dozvoli sebi greške i uglavnom je snimala scene odjednom.  Bila je jedna od prvih žena koja je nosila pantalone, i bila je neko čije će ime zauvek stajati kao legendardno.  Bila je poznata po svojoj otvorenoj ličnosti i velikim shvatanjima, jedna od oni za koje kolege nisu imale zamerke, bila je sjajna. Afrička Kraljica koju sam pomenula je veelika preporuka divan performans i izuzetno siguran. Ono što je na veelikom prvom mestu za gledanje je The Philadelphia Story,  to je toliki klasik da me je blam što ga još nisama gledala. A ono što mi se takođe dopada bar kao napisano je On Golden Pond što je jedan od njenih kasnijih filmova, i kažu da je prelep. Takođe preporučujem ukoliko želite da zavirite malo u njen život da bacite pogled na Skorsezijevog  Avijatičara sada kada sam gledala Kterin mogu da vam potvrdim da je Kejt odradila ulogu bukvalno „oživevši“ Kterin na dva sata, i sama Kejt je postala prvi dobitnik oskara koji je dobio oskara igrajući dobitnika oskara.


Zanimljivosti:
-Bila je prirodna crvenokosa
-Njena omiljena glumica je bila Beti Dejvis
-Često je radila sa Kerijem Grantom i Spenserom Trejsijem


To je sve za ovaj post dragi moji, koje glumice zlatnog doba vi volite? Slobosno preproručite neke filmove iz tog doba ne moraju da budu ove glumice koje ja volim. U nedelju čitate kritiku za Prohujalo sa Vihorom, a sledeće nedelje glumci zaltnog doba.


With love S.

11 коментара:

  1. Divan post :)
    Uživala sam veoma.
    Odgledaj ''My Fair Lady'' obavezno, meni je odličan.
    Od Grejs preporučujem ''To Catch A Tief'' i ''Rear Window.''
    Ingrid je genijalna. Nekako specifična, svoja. Uvek mi je nekako štrčala u masi toliko talentovanih umetnica. ''Anastasiu'' mnogo volim, kao i ''Notorious'' i ''Indescreet'' - oba je radila s Grantom.
    Kad sam kod nje, nije ona bila udana za Skorsezeovog oca, već je Skorseze bio oženjen njenom ćerkom Isabelom.

    Velike si dive izabrala, predane svom zanatu. Među sobom imaju mnogo kultnih ostvarenja.
    Od Ketrin preporučujem ''Bringin Up Baby'', ''Guess Who's Coming To Dinner'' i ''Philadelphia Story.''
    Kada je Elizabet u pitanju, većinu nisam odgledala.. Svi na listi čekaju.
    Od Vivijen sam pored ta 2 kultna gledala samo njena tri s Lorensom.
    Dobar mi je i Odrin s Fred Asterom ''Funny Face.''

    Ne mogu se setiti trenutno više nijednog..
    Mada i ovako preterah s predlozima :D

    P.P.S. Moram ponovo odgledati ''Rebel Without A Couse'' nisam odavno.
    E da Natalin ''Splendor In The Grass'' takođe utefteri, ako ga već nisi gledala..

    Odličan post :)
    Jedva čekam da vidim kakav si spisak glumaca sastavila <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uvek ću te pitati, ali zaboravim ;)
      Koji ti je to font na prvim slikama postova?
      Predivan mi je..

      Избриши
    2. Hvala puno :)
      Pre svega hvala na divnim preporukama :)
      Gledaj neke filmove Liz Tejlor ona je sjajna
      Sliku početnu pravi na http://www.picmonkey.com/ i tu imaš font je Great Vibes, imaš tamo puno fontova možda ti se i još neki svidi :)

      Избриши
  2. Draga Saro, evo, ja i zvanično obožavam tvoj blog!:)
    Kakav praznik za oči i dušu!:)))))
    Predivan omaž zlatnom dobu Holivuda i jedva čekam nastavke, ovo je veoma dobar pregled pravih IKONA "srebrnog ekrana", žena koje su pomerale granice u pogledu glume, lepote, stila, stavova, životnih odluka....večne vrednosti.
    Logično je da svako rangiranje ima subjektivnu logiku, tako da bi, verujem, svako od nas jedino možda promenio raspored ovih dama na lestvici od 1 do 10, ali, nijedna ne bi bila sa nje pomerena, jer apsolutno zaslužuju ovaj status.
    Razmišljam često, koliko je to bilo vreme autentične, prirodne lepote, koja nije obuhvatala samo fizički izgled, nego i celokupnu ličnost.
    Ove žene su, svaka na svoj način, naprosto ZRAČILE energijom različitog tipa.
    Ta estetika je sada nedostižna, uprkos mogućnostima da "plastičar" udesi lice po narudžbini i zamisli....nema onog "zrnca" duha i originalnosti.

    Beoma si lepo predstavila svaku od diva ponaosob, njihove specifičnosti, tvoje lične razloge što ih voliš (i slažem se ponovo, posebno mi se dopadaju priče o Odri, Grejs i Ketrin), zanimljivosti, fotografije i preporuke. Uhvatila si esenciju i na pravi način ih preporučuješ interesovanju čitalaca.

    Sad mi pada na pamet da ti za listu "pod obavezno" predložim Merilinkin "River of no return", Vivijan kao Anu Karenjinu, Liz u "Giant"-u sa Džejmsom Dinom...

    Pored njih, ja bih npr. dodala i Ritu Hejvort i Lanu Tarner, a od ne-holivudskih i malo mlađih (to su već šezdesete), moja ljubimica je Brižit Bardo, a predivne su mi i Klaudija Kardinale, Đina Lolobriđida...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Svako ko obeleži neki deo istorije apsolutno je vredan pomena, duugo sam ramišljala jer ima neke koje zaista volim (poput Dženifer Dđžouns, Sofije Loren, Džindžer Rodžers...) ali ovo mi je nekako bila realna slika :D
      Uvek kad vidim danas devojke setim se ko su bili uzori u pminkanju i izgledu mojoj baki i ženama koje su gledale njih u to vreme, i apslutno se slažem sa tobom sve su bile autentične prepoznatljive po nečemu za mene pojava plastične hirurgije je znatno odmogla ženama jer sad vidiš jednu-video si ih sve. Ni jedan od ovih nema iskonturisano lice, ni jedna nema perfekan ten, jagodice...a sve su savršene
      Hvala na preporukama posebno mi se dopada taj sa Džejmsom Dinom ja njega obožavam li i delo skoro da sam plakala kada sam gledala film o njegovom životu (Džejms Franko ga je glumio)
      Slažem se i za ostale koje nisu stale Lana je bila prelepa, podesćala me na Merlin Monoro nekako :D

      Избриши
  3. Da ne zaboravim, meni je ovo fenomenalno odavanje priznanja svim tim pravim zvezdama i facama, njihovom vanvremenskom stilu, od strane jedne takođe legendarne i jake žene:

    https://www.youtube.com/watch?v=GuJQSAiODqI

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. joj tu pesmu obožavam jedna od najvećih umetničkih izraza u miuzici volela sam je još kao klinka kada nisam znala šta reči znače :D

      Избриши
    2. Mene je, kao sasvim malu, fascinirala ova pesma. Uvek sam se pitala ko su ti veliki ljudi, toliko bitni da budu opevani.

      Odrasteš, proučiš i saznaš. Što je još bitnije složiš se s Madonom.
      Zaista su večni.

      Избриши
    3. ceo život sam pokušavala njene pokrete iz tog spota da skinem :D

      Избриши
  4. Odlican post :D! Obozavam Bette Davis :)))

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor