Search This Blog

🎬From filmography: Christoph Waltz & Michelle Williams🎬


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Iskreno me zanima da li i vi  ludite od ovog vremena? Bukvalno čas pada kiša čas je sunčnao i ozbiljno me nervira. Pre neki dan je bilo toliko jako nevreme da je grad padao. Kod mene, da kucnem u drvo, nije nestajala struja ali me to nije sprečilo da se strašno uplašim (da ta sam što se plaši kada grimi i seva i ako imam 23 godine). No na stranu vreme, današnji post je nešto iz filmografije, i ovo je prvi put da ću vam preproučiti filmove od kojih je svaki vredan gledanja iz nekog razloga i  pre svega filmovi koji su izuzetno kvalitetni, možda je do toga što ova dva umetnika znaju da biraju ili do nečeg drugog ostaje da sami zaključite. 
Let's go 😉


💙Christoph Waltz💙

Prvi put sam se srela sa talentom ovog čoveka u filmu „Đangova osveta“ o kojem će te čitati već u daljem toku ovog posta.  I još od tada sam znala da sam upravo  pronašla glumca čija je elegancija u pokretu, harizma, posvećenost glumi i prirodni talenat nešto što ću voleti u svakom sledećem filmu koji budem gledala. Tako je i bilo. Valc je jedan od rethik glumaca koji su do danas ostali ne samo glumci nego i džentlmeni u pravom smislu, i mada je zvezda prvenstveno on je sjajan glumac. Lepo je kada slušaš obrazovanog glumca, koji je poliglota i koji kada govori govori pametno, a istovremno je jako opušten Valc je taj tip glumca. Svaki njegov lik ima nešto posebno što ne umem da prenesem rečima ta neka nit i neka čar koja isijava iz njega. Svaka od ovih uloga odrađena je maestralno. Zato ako se odlučite za neki od njegovih filmova, verujte mi na reč nećete se pokajati. Kao i kod Mišel redosled je određen po datumu izlaska filmova, dakle  nije top lista.


💙1. Inglourious Basterds (2009)💙

Do današenjeg dana stojim iza toga da je ovo jedan od 10 najboljih filmova ikada snimljenih. Ko je dovoljno lud da napravi  istorijsku fikciju drugog svetskog rata, tako da događaje ne možeš da razlikuješ od stvarnih dok ne razmisliš? Kventin Tarantino je taj. Tarantino koji je napisao i režirao ovaj film, koji je žanrovski zvanično ratna drama, nezvanično je Tarantino i po žanru, odradio je  maestralan posao. Psiaću jednom recenziju, gledaću ga ponovo to je sigurno. Elem ne samo da je Tarantino rastuiro koliko je dobro osmilion film Kristof Valc mu je dao život. Igrajući poručnika Hansa Landu, Valc je slobodno mogu da kažem, odigrao njajboljeg filmskog negativca ikada. Čoveka čije motive ne znaš do samog kraja, čoveka koji je u jednom momentu hladan kao led u sledećem besan i nasilan, u jednom momentu te nasmeje u sledećem te uplaši...Morate da gledate i da doživite ovaj film, obavezno. Od svih filmova koje navedem u ovom postu, molim vas lepo ovaj obavezno dodajte na watchlist-u, ovo vam treba u životu. Za ovaj film Kristof Valc je dobio Oskara.


💙2. Water for Elephants (2011)💙

Pisala sam vam u filmovima koje sam gledala tokom apila o ovom filmu (post možete čitati OVDE), i opet kažem i ako mi je film prosečan, Kristof Valc me je naterao da ga ne ugasim. August je bio  moj omiljeni lik u knjizi, u filmu je ispunio sva moja očekivanja i bio je maestralan. 



💙3. Django Unchained (2012)💙

Da se sada vratim na film koji me je upoznao sa talentom ovog čoveka. Naime bila je kasna 2012.godina kada su svi pričali o novom Tarantinovom ostvarenju. Vestern, koji je naravno samo zvanično vestern, nezvanično je Tarantino. Pa sam tako i ja dobila želju da ga pogledam. Tokom gledanja filma nisam previše razmišljala o samoj glumi –film je pun akcije, izuzetno brz drži te u debeloj neizvesnosti da prosto nemaš vremena da razmišljaš o detalima. Međtuim glavni utisak nakon završetka filma mi je bio dokror Šulc kojeg je igrao Kristof Valc (pored Leonarda Dikaprija koji ovde igra negativca, što je kranje neobično za njega i igra ga perfektno), onda sam odlgedala Inglourious Basterds, i od tada smatram Valca za jednog od najboljih glumaca ikada. Za ovaj film Valc je osvojio svog drugog Oskara i jendini je glumac koji je uzeo ovu nagradu za Tarantinov film i to dva puta, to je značajno zato što je Tarantino uvek veći od svojih glumaca, on je takav reditelj čija režija ne dozvoljava nikom drugom da bude bolji od njega. Valc je uspeo.


💙4. Big Eyes (2014)💙

Tima Bartona možete da povežete sa mnogim žanrovima....ali biografski film nije jedan od tih. Međtuim u ovom neobičnom ostvarenju o slikarki Margaret Kein, definitivno će te uživati. Ima ozbiljne elemnte ali zadržava Bartonov neobičan i pomalo čudan svet. Kristof Valc igra Valtera, Margaretinog muža dok lik Margaret igra veličanstvena Ejmi Adams. Opuštajući i lep film idealan za zabavu.



💙5. Spectre (2015)💙

Moram da priznam da od svih Bond filmova koje sam gledala Spectre najmanje volim (Sem Mendes je mogao bolje da ga odradi), no rado ga gledam upravo zato što ima sjajnog negativca. U „najnovijem“ ostvarenju o Džejmsu Bondu, Valc igra Blofilda, misterioznog čoveka koji je u sukobu sa Bondom. Savršen je, on je vredan gledanja čitavog filma koji sam po sebi nije najbolji Bond film na svetu. Recenziju za ovaj film možete čitati OVDE.


💜Michelle Williams💜

Mišel sam pominjala na listi glumica koje su potcenjene  (možete čitati OVDE ukoliko ste tu listu propustile) i stojim iza toga da je ona deleko talentovanija nego što  ljudi zapravo vide. Mišel je sjajan glumac. Prvi put sam je gledala u filmu „Planina Brokubek“ što je ujedno i prvi film u njenom delu posta,  i od tada kada god vidim njeno ime u kastingu glumaca znam da će biti dobar film. Za razliku od Valca koji ima neki X faktor kojim glumi nju karateriše izuzetno precizna i tačna gluma koja ide bez tog faktora, ali ima jaku emociju i to je čini sjajnom. Svih 5 filmova koje sam odabrala iz njene filmografije su verujte mi na reč, vredni gledanja (osim toga za 4 od ta 5 je bila nominovana za Oskara).




💜1. Brokeback Mountain (2005)💜

U ovom ostvarenju Anga Lija koji je jedan od prvih savremenih filmova koji su otvoreno pokazali ljubav dva muškarca (a koji je bio priznat od strane kritike i nije bio indie film), Mišel igra Almu, suprugu Enisa kojeg je igrao Hit Ledžer. Mišel je uspela da prenese osećaj poniženja i poraženosti jedne žene koja mora da se pretvara da ima normalan brak znajući da njen suprug zapravo voli muškarca. Za ovaj film Mišel je bila nominovana za Oskara.


💜2. Blue Valentine (2010)💜

Pisala sam vam više puta o ovom filmu, a njegovu recenziju možete čitati OVDE, da ne dužim. Jedan od meni najdražih ljubavnih filmova ikada. Za performans u ovom filmu Vilijams je bila nominovana za Oskara.



💜3. Shutter Island (2010)💜

Imala sam drugi  film u planu međutim izmenila sam post i dodala ovaj film koji sam gledala u utorak uveče (post sam pisala u utorak, ovo dodajem u sredu  vi čitate u četvrtak), i baš mi se dopao. Psiaću više o njemu  u filmovima maja. Mišel igra ženu glavnog junaka kojeg igra Leonardo Dikaprio i sjajno se snašla u ovom Skorsezijevom  ostvarenju, film je skroz lud ja nisam očekivala da će mi se dopasti  a ostala sam hipnotisana, Skorsezijevo ime ipak ima veliki značaj ne može da bude loše.



💜4. My Week with Marilyn (2011)💜

O ovom filmu sam vam pisala u postu  šta sam gledala u aprilu, i kao što sam vam tamo napomenula jako mi se dopao film i  preporučujem ovaj film. Mišel, koja je (i) za ovaj film bila nominovana za Oskara je prenela duh Merlin Monro i tako se divno uklopila uz Keneta Branu i njegovog Lorensa Olivijea (ne znam ko je bolji od njih dvoje).



💜5. Manchester by the Sea (2016)💜

Svi znate da je ovaj film moj favorit prethodne godine i celu recenziju možete čitati OVDE. Fantastičan prava dobra drama koju ne samo da trebate nego morate da pogledate. Mišel je bila ozbiljan favorit za Oskara za ulogu Rendi u ovom ostvarenju i imala je savršenu hemiju sa Kejsijem Aflekom koji je igrao Lija (on je dobio Oskara za tu ulogu), uloga jeste mala ali je ona savršeno odigrala.




To je sve za danas što imam za vas. Kako vam se dopalo? Sve što vam je na umu pištie mi dole.😉

Hvala na čitanju,
With love, S.


2 коментара:

  1. Mnogo volim ovu rubriku i uvek jedva čekam da vidim koga si ovoga puta izabrala da predstaviš. :) Drago mi je što su sada u pitanju dva dosta potcenjena, a talentovana umetnika na koje zaista vredi skrenuti pažnju.
    Inače, da, ovo kolebljivo vreme i mene izluđuje. Juče me probudilo zaslepljujuće sunce, jutros kiša - vučem prehladu već dve nedelje i nikako da sasvim prođe, grad je padao i ovde pre neki dan, a što se tiče straha od grmljavine, moj brat (26 godina) se takođe boji - ja ne, ali zato imam paničan strah od mraka, što mu dođe na isto kad nestane struje zbog nevremena.:) Da te nasmejem, moja baba je ubedljivi hit, jer kada počne da grmi, ona čupa sve iz utičnice, isključuje mobilni, stavlja ga na policu u špajzu (koji, naravno, potom zatvori) - i obavezno taj isti, isključeni mobilni, POKRIJE nečim! Sigurnost je sigurnost, haha!:)))
    Oduševljena sam načinom na koji analiziraš glumu, glumce, filmove, baš imaš oko za to i umeš da se precizno izraziš.
    Kristof i Mišel su mi oboje odlični glumci, nisam gledala sve filmove sa liste, ali ću ih obavezno pogledati kad-tad i hvala mnogo na preporukama.
    August je i meni bio omiljeni lik još u knjizi, Valc je savršen izbor, baš tako sam ga i zamišljala.
    Nisam znala da je za oba Tarantinova filma dobio Oskara, to je stvarno retko i vredno divljenja!
    O Mišel smo već komentarisale na tvom prethodnom tekstu, baš dobro rečeno - precizna je, a primetno emotivna i nekako veoma prijatna za gledanje.
    Sve filmove koje si preporučila želim da pogledam, naročito "Mančester", "Blue Valentine" i "Nedelja sa Merilin". Uopšte ne sumnjam da ću biti oduševljena.

    Uvek se divim tvojoj ljubavi prema kinematografiji, koja prosto isijava iz svega što pišeš. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Isidora :) I ja volim da pišem ovu rubrkiju jer me izaziva da gledam razne filmove i zavirim u razne stvari pa na neki način koristi i meni lično :)
      Jao i moja baba sve vadi i ako zgrada ima gromobran i toga samo svi svesni, ona da osigura najgori je Marli koji se slupča u kupatilo i premire od straha :D
      Hvala :)
      Da da za oba filma Tarantinova ima Oskara to je velika stvar zbog menatilteta Tarantinovog i načina na koji režira :)
      Mančester mogu da garantujem da će ti se dopasti prava dobra drama a uživaćeš i gledajući je kao Merlinku glas nisam mogla da joj prepoznam koliko ju je skinula obavezno mi javi :)
      Hvala an komentaru :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor