Search This Blog

Movie list: December



Pozdrav dragi ljudi. What's up? Sada kada su praznici prošli (ne znam da li praznujete našu novu godinu ja ne, tako da su za mene zvanično prošli), mogu da se vratim svojim regularnim postovima a jedan od postova koji vam dugujem je "Decembarska filmska lista". Decembar je bio interesantnan mesec za mene, bukvalno nema šta nema na ovoj listi, moja sestra je često tražila da gledamo neke filmove zajedno pa zato ima nekih kranje čudnih izbora. Ima jako dobrih ima i jako loših filmova. Da više ne dužim,


Let's go 😉





1.Bringing Up Baby (1938)

Dok pokušava da osigura donaciju od milion dolara za svoj muzej, Dejvid (Keri Grant) upada u čudnu vezu sa Suzan (Ketrin Hepbrun), mladom koketom kojoj samo treba mala pomoć oko leoparda.

Hvala dragoj Kaći na preprouci za ovaj film (kao i za sve stare koji se nalaze na ovoj listi jer su svi bili fantastični), jer je definitivno najbolji film koji sam pogledala u decembru. Ja sam se slatko smejala gledajući ovaj film. Humor koji nije vulgaran, već priodan i lep. Ketrin i Grant su delili bez dileme jednu divnu hemiju i sve deluje prirodno. Sjajna komedija sve preporuke.

Uloge: Katharine Hepburn, Cary Grant
Režija: Howard Hawks
Rotten Tomatoes: 95% (8,7/10)
IMDb: 8/10
Ocena: ★★★★★/5




2.It's a Wonderful Life (1946)

Anđeo je poslat na zemlju kako bi pomogao depresivnom biznismenu da vidi kakav bi život bio da on nikada nije postajao.

Ovo je jako lep praznični film, fantastično je kako su u ono vreme baratali sa sci-fi temama, Frenk Kapra koji je svetu takođe dao film "Dogodilo se jedne noći" je lepo preneo  jedan čovekov život i jednu životnu lekciju. Iskrena da budem meni se glavni glumac, Džejms Stjuart nije preterano doapo, ali generalno lep film.

Uloge:  James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore
Režija: Frank Capra
Rotten Tomatoes: 94% (8,9/10)
IMDb: 8,6/10
Ocena: ★★★☆/5




3. The Apartment (1960)

Čovek koji pokušava da napreduje u firmi (Džek Lemon), komplikuje svoj život kada mlada devojka (Šrli Meklejn) pokuša samoubistvo u njegovom stanu.

Još jedan sjajan film, idealan za ovaj period godine. Dinamičan, komičan istovremeno ozbiljan. Prilično konzervativan a opet isto toliko i slobodan, klasik među filmovima sa razlogom. Šrli sam gledala u jednom od retkoh filmova koji me rasplaču zove se "Vreme nežnosti" tu je već bila u godinama , taj film preporučujem iskreno odličan je smao što je preterano težak, sada sam imala prilike da vidim da je oduvek bila sjajna glummica, ona  i Lemon dele jednu fantastičnu filmsku hemiju a kraj je legendaran.

Uloge:  Jack Lemmon, Shirley MacLaine
Režija:  Billy Wilder
Rotten Tomatoes: 93% (8,5/10)
IMDb: 8,3/10
Ocena: ★★★★☆/5






4.Kate & Leopold (2001)

Nakon niza čudnih dešavanja, Leopold (Hju Džekmen) engleski plemić slučajno se transporutje u moderno vreme.

Gospode Bože na šta sam ja potrošila svoja 2 sata. Ideja da se gleda  ovaj film bila je sestrina na moju veliku, ogrnomnu, neverovatno džinovsku žalost ja sam pristala. Ovo je toliko loše i toliko glupo da je glupo kompliment za ovaj film. 

Uloge:  Meg Ryan, Hugh Jackman, Liev Schreiber 
Režija:  James Mangold
Rotten Tomatoes: 50% (5,3/10)
IMDb: 6,4/10
Ocena: ★☆/5



5.The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

Butnovna Tibi (Amber Tamblyn), energična Bridžit (Blake Lively) mirna i romantična Lena (Alexis Bledel) i glas razuma Karmen (America Ferrera) su četri najbolje drugarice, koje jednog dana u radnji polovne odeće nalaze pantalone koje nekim čudom svima pristaju. Kako se bliži prvo leto koje provode odvojeno, odluče da naprave setrinstvo putujućih pantalona te pantalone obilaze od jedne do druge tokom leta uz to šalju pisma o tome šta im se dešavalo i na taj način održavaju svoju vezu.

Ja ne mogu da budem objektivna jer mene ovaj film vraća u neke mnogo lepe dane. Kao tinejdžer sam čitala i knjigu koju volim, i ovaj film me opušta jer smatram da nije glup te da je neke teme kao što su teme gubitka, razvoda roditelja kada jedan počne da živi novi život, ljubavi koja nije moguća jer su dve porodice u svađi ... obradio fantastično. Glumice su ljudima relativno poznate Blejk se proslavila serijom Gossip Girl. Ja imam gril crush na Beljk Lajvli ona je meni prelepa, nije vrstan glumac ali prija oku. Ameriku Fereru verovatno većina zna kao "Ružnu Beti", Aleksis neki znaju po "Služavkinoj priči" većina verovatno po "Gilmorovim devojkama". Generalno pre letnji film ali lep i opuštajući ja ga volim.

Uloge: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively
Režija: Ken Kwapis
Rotten Tomatoes: 77% (6,7/10)
IMDb: 6,9/10
Ocena: ★★★★/5





6.The Holiday (2006)

Dve žene u lošem periodu svojih života reše da zamene kuće tokom praznika.

Jedini razlog zašto se ja svake godine vraćam ovom filmu su snimci engleskih polja zimi, inače svaki put nalazim neku novu manu i shvatam da je Kejt Vinslet svetlost tog filma jer ta žena može da igra sve što poželi.

Uloge:  Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law
Režija: Nancy Meyers
Rotten Tomatoes: 47% (5,5/10)
IMDb: 6,9/10
Ocena: ★★☆/5




7.The Proposal (2009)

Nervoznoj  i ozbiljnoj  šefici (Sandra Bulok) preti deportovanje u Kanadu zato ona odlučuje da se uda za svog asistenta  (Rajan Rejdndols).

Malo malo kad se osećam depresivno i loše ja pustim ovaj film jer je jedan od retkih koji me nasmeju do suza i zbog kojih se odmah osećam bolje. Sandra je rođena komičarka, ne postoji njena komedija koja me nije nasmejala, obožavam tu ženu.

Uloge: Sandra Bullock, Ryan Reynolds
Režija: Anne Fletcher
Rotten Tomatoes: 44% (5,3/10)
IMDb: 6,7/10
Ocena: ★★★☆/5





8.Winter's Bone (2010)

Ri (Dženifer Lorens) ima 17 godina i raste u delu Amerike koji se čini odsečen od sveta. Uprkos tome što je jako mlada sama brine o bratu i sestri jer se otac već dugo ne vraća kući a majka je psihički bolesna. 

Ne gledam često prave drame, prosto za dramu treba psihička priprema, barem za ozbiljnu dramu. Ovaj film sam našla na preporukama filmova za zimu odmah da vam kažem ako ga gledate zbog zime tražite nešto drugo jer samog snega najmanje ima. Međutim urpkos tome što tematika nije za mene, i što vizuelno ne prija onome što ja volim ovo je odlična drama. Toliko dobro osmišljena i sjajno režirana. Film koji traži koncentraciju. Brutalno iskren i emotivno težak ali sjajan film.

Uloge:  Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt
Režija: Debra Granik
Rotten Tomatoes: 94% (8,3/10)
IMDb: 7,2/10
Ocena: ★★★★☆/5






9.The Grand Budapest Hotel (2014)

Jedan hotel i jedna interesantna avanturistička priča vezana za njega.

Mislim da sam se naslušala o ovom filmu više nego o bilo kom drugom. Očekivala sam svašta a generalni utisak je bio -OK. Nisam specijalno oduševljena bez obzira što je tematika jako zanimljiva i što film ima all star kasting. Prosto nismo se našli.

Uloge:  Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric 
Režija: Wes Anderson
Rotten Tomatoes: 92% (8,4/10)
IMDb: 8,1/10
Ocena: ★★★☆/5





10. Me Before You (2016)

Devojka iz malog grada nalazi na neočekivanu promenu kada upozna mladića koji je ostao paralizovan u saobraćajnoj nesreći.

Mazohizam je jedna od mojih osobina. Gledala sam film pre, međutim rekla mi je drugarica da sam propustila suštinu i da ga nisam shvatila. Sednem ajde da vidim i tu suštinu. Suština ne postoji. Tema koja nije ni malo laka a kojoj je rediteljka prišla tako amaterski. Emilija Klark je harizmatična i simpatična, vesela pa negde i odgovara ulozi ali to je sve.

Uloge:  Emilia Clarke, Sam Claflin
Režija:  Thea Sharrock
Rotten Tomatoes: 57% (5,6/10)
IMDb: 7,4/10
Ocena: ★★☆/5






11.Breathe (2017)

Kada je Robin Kevendiš (Endru Garfild) imao 28 godina, ostao je pralizovan. Te '59-e godine kada medicina nije bila ono što je dans, lekari mu nisu predviđali velike šanse za život. Međutim uz pomoć svojih prijatelja a pre svega supruge Dajane (Kler Foj), njegovo stanje se poboljšava a  uz to pronalazi metode kako da diše van svoje sobe i kreveta za koji je vezan a onda i u putu te postaje advokat za paralizovane osobe.

Da ne dužim imate celu recenziju ovog filma na blogu. Dakle generalno mi se dopao, ali nije najbolji na svetu. Moram da kažem da mi je jako drago što su ljudi iz sveta filma prepoznali talenat Kler Foj jer smatram da je jedna od najboljih mladih glumica danas.

Uloge: Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville 
Režija: Andy Serkis
Rotten Tomatoes: 66% (6,4/10)
IMDb: 7,1/10
Ocena: ★★★☆/5





Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Breathe recenzija
Prethodne filmske liste

To je sve za ovaj post. Nadam se da vam se dopao. Da li ste gledali neki od ovih filmova. Kako vam se dopao? Sve što vam je na pameti pište mi dole.

Hvala na čitanju,

With love, S.

5 коментара:

  1. re svega, ako je Julije Cezar bio Srbin, onda je i ta "Nova godina" po julijanskom/starom kalendaru "naša", odnosno "srpska" i ja niti je priznajem, niti slavim, tako da su i kod mene ukrasi već poskidani, život se vraća u normalu, a oni što bi da praznuju sve do kineske Nove godine ionako će uvek naći povod i izgovor za lenstvovanje.:)
    Baš šarena i zanimljiva lista.:)
    Nisam gledala mnoge filmove, neke želim odavno, npr. "Sisterhood of the traveling pants" imam godinama na disku, kao i nastavak, a nikako da pustim, sve tri glumice volim: Blejk mi je tako lepa i harizmatična, Ameriku sam zagotivila u "Ružnoj Beti", a Aleksis je Rori Gilmor, jednostavno rečeno.:)
    Ovaj film sa Dženifer Lorens mi je mama nahvalila, planiram da ga odgledam;
    Sandrine komedije mi uvek prijaju;
    sramota je, ali, nikad nisam gledala "It's a wonderful life", slabo stojim sa baš starim filmovima, Kaći hvala što to menja i daje pouzdane preporuke, uz nova otkrića. Isto važi i za tebe, hvala na rubrici, uvek zabeležim bar polovinu predloga!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaka čast za definiticu o novoj godini bukvalno tako samo je kalendar promenjen neko me je pitao gre idem za našu novu godinu rekoh "kakava crna naša nova godina!?"
      Sestre po farmerama su baš opuštajuće verujem da će ti se dopasti meni je Amerika čak i najsimpatičnija negde teebe vidim u liku Tibi buntovne rokerke koja ima svoj stil i svoj smer :)
      Meni je Kaća sva tri stara predoložila inače retko sama znam da se snađem sa filmovima koji nisu sa Liz Tejlor ili Merlinkini jer mi je to baka ceo život puštala :)

      Избриши
    2. O, pa imam ja čitav tekst o tome, objavila sam ga pre tri godine, pa baci pogled, nije dug:)- http://alittlerunaway.blogspot.rs/2015/01/gaju-julije-brate.html
      Posebno mi se smuči što za "srpsku" Novu u Čačku obavezno na Trg dovedu neke narodnjake, već dvadesetak godina unazad je tako, pečeni vol, rakija - seljanijada na kvadrat. Ignorišem, bojkotujem, kao i sve što veze s mozgom nema.

      Hvala, definitivno gledam što pre!:)*

      Jao, ista stvar, moja mama obožava Merilin, Liz, Avu Gardner, "Prohujalo sa vihorom" i "Ben Hur" sam gledala milion puta od malena do danas, ali ove ostale slabo poznajem.:)

      Избриши
    3. Sad ću da pročitam :)
      Ovde nisu ništa dovodili, bila je neka proslava sestra me molila da idem ali ja na takve stvari ne zalazim ne volim to šta da radim :)

      Ja Nijagaru i Kleopatru, ta dva filma znam napamet :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor